Ostali sportovi

"Bili su bolja momčad"

Goran Markuš • srijeda, 20.08.2008.
"Bili su bolja momčad"
Foto: FaH

Nakon susreta u kojem Hrvati u najmanju ruku nisu djelovali kao "oni pravi" igrači i sam izbornik, Jasmin Repeša nisu prezadovoljni, no priznaju kako je Španjolska zasluženo otišla u polufinale Olimpijskih igara…

Jedan od najiskusnijih igrača hrvatske košarkaške reprezentacije, Nikša Prkačin odmah nakon susreta priznao je kako su Španjolci bili bolja momčad na parketu: "I oni, no i mi sigurno vrijedimo više. Jednu utakmicu šut nam je na 80, a drugu na 25 posto – znači iz odličnog u katastrofalno. Nažalost, danas je bilo ono gore."

"Ipak moram reći da nisam nezadovoljan kao kad smo izgubili u Beogradu u posljednjim sekundama utakmice. Kad izgubiš sa 20 poena razlike jedino što možeš je stisnuti ruku protivniku i priznati da je bio bolji," priznao je Prkačin.

I puno mlađi, Roko Leni Ukić slaže se sa starijim reprezentativnim kolegom: "Naš loš napad i njihova fantastična obrana rezultirali su utakmicom koja je ličila na jednosmjernu ulicu. Šteta što su se odmah odlijepili i tako nam onemogućili da se ozbiljnije suprotstavimo i pokušamo vratiti u susret."

Ukić je prokomentirao i što očekuje od ovakve Španjolske u ostatku turnira: "Po snazi ova je ekipa sigurno druga u Pekingu. Danas su napokon pokazali svoje pravo lice i ako nastave s ovakvim predstavama mislim da mogu dobiti apsolutno sve protivnike, osim SAD-a za koji će im ipak trebati nešto više."

Čovjek koji je doveo našu reprezentaciju na Olimpijske igre, izbornik Jasmin Repeša vrlo je zadovoljan pokazanim tijekom druge i dijelom treće četvrtine, a izgubiti od Španjolske, kaže, nije nikakva tragedija. "Tijekom druge i treće četvrtine igrali smo odlično, točno onako kako se igra protiv ekipe kakva je Španjolska", izjavio je Repeša.

"Međutim, Španjolci nam odličnom agresivnošću jednostavno nisu dozvolili da ostvarimo svoje ideje kao ni lagan protok lopte ili rotaciju stalno nas gurajući u prodor. Meni je samo žao što nismo odigrali sa više samopouzdanja jer to su bile fake obrane koje dopuštaju puno toga i tu je bila naša šansa koju, nažalost, nismo uspjeli iskoristiti," završio je Repeša.

Završnica

  • Rezultati
  • Ljestvica

četvrtfinale

Španjolska72:59Hrvatska
Litva94:68Kina
SAD116:85Australija
Argentina80:78Grčka
1SAD 30+62
2Španjolska 21+7
3Argentina 21-6
4Litva 12+9
5Grčka 01-2
6Hrvatska 01-13
7Kina 01-26
8Australija 01-31

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!