Ostali sportovi

Pannonian 4X Race & Dirt Jam u Osijeku

Sportnet • utorak, 09.09.2008.
Pannonian 4X Race & Dirt Jam u Osijeku
Foto: Sandro Donda

Mnogima je već poznato, zbog raznih poteškoća, izmjena i drugih problema, u sklopu Pannonian Challengea 9, 24. kolovoza nisu održana najavljena 4X i DIRT JUMP natjecanja. Pannonian je iza nas, a kako je najavljeno, udruga Weekend Warriors iz Osijeka organizator je MTB 4X utrke, te BMX+MTB Dirt Jam natjecanja...

Podaci i raspored:

Vrijeme održavanja: 27. rujan 2008. (subota)
Mjesto održavanja: Osijek, trim staza (lijeva obala Drave, uz pješački most)

Raspored:
10-11h Službeni trening 4X
12-13h Službeni trening 4X
14:00 Kvalifikacije 4x (na vrijeme) + Finale 4X

16:00 MTB/BMX Dirt Jam
22:00 Party - KAZAMAT (Tvrđa, kod vodenih vrata) (ulaz besplatan)

Sponzori: Svera (Pula), Extreme Sport (Osijek), Green Studio (Osijek), Tega (Osijek)

Nošenje kacige na treninzima i utrci je obavezno!
Zbog uređenja staze i pripreme za samu utrku, 4X staza moći će se voziti samo za vrijeme treninga kako je određeno satnicom.
Dirt će se moći voziti cijeli dan. Dirt Jam će voziti BMX i MTB vozači skupa.
Startnina za 4X utrku je 100,00 kn.
Nagrade za 4X osigurane su od sponzora Svera iz Pule, a za Dirt Jam od Extreme Sporta iz Osijeka.
Za prva tri mjesta na 4X utrci osigurane su i novčane nagrade.

Budući da smo usmene potvrde o dolasku dobili od velikog broja natjecatelja, ovim putem iste molimo da svoj sigurni dolazak potvrde slanjem podataka (Ime Prezime, disciplina (4X, BMX DIRT, MTB DIRT)) na mail adresu [email protected]

Ukratko o disciplinama:

4X UTRKA je biciklistička disciplina u kojoj se na Mountain Bike (MTB) biciklima, na zemljanoj podlozi prepunoj skokova, zavoja i ostalih prepreka, simultano utrkuju četiri biciklista, što uvelike doprinosi atraktivnosti ove discipline. U nekim slučajevima posebnu atraktivnost donose vremenski uvjeti, budući da se ove utrke voze bez obzira na snijeg, led, kišu, blato, itd. Stoga, u slučaju kiše, svi gledatelji su pozvani da dođu sa kišobranima i pogledaju atraktivnu brzu utrku na nepredvidivom zemljanom terenu.

BMX/MTB DIRT JUMP je biciklistička disciplina u kojoj se na BMX i MTB biciklima, na nekoliko uzastopno postavljenih zemljanih visinskih skokova izvode atraktivni trikovi u zraku kao npr. backflip (salto u nazad), 360 (okret bicikla i vozača za 360 stupnjeva), tailwhip (okret bicikla za 360 stupnjeva ispod vozača koji se ne okreće), superman (postavljanje tijela vozača u leteći položaj superman-a), te sve moguće istovremene kombinacije navedenih trikova (istovremeno odrađivanje dva ili više trikova prilikom samo jednog skoka).

Ovim putem pozivamo sve gledatelje i ljubitelje biciklizma da ovaj događaj svojim dolaskom učine velikim, te navijanjem podrže natjecatelje. Dobar provod je zajamčen već samom atraktivnošću navedenih biciklističkih disciplina, ali i ugodnom atmosferom, dobrom glazbom i hladnim osvježavajućim pićima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!