Nogomet

Kranjčevićeva neosvojiva?

Goran Tomičić, Mihaela Bradovski • nedjelja, 28.09.2008.
Kranjčevićeva neosvojiva?
Foto: Kristijan Komarica

Zanimljiv će se susret odigrati danas u Kranjčevićevoj ulici. Domaćin Zagreb ugostiti će već "aklimatiziranu" momčad Croatije iz Sesveta, a obje momčadi imaju samo jedan cilj - nastavljanje ubiranja bodova na stadionu u centru grada. "Bijeli" su ohrabreni pobjedom u Kupu dok gosti iz Sesveta još uvijek pamte visoku pobjedu protiv Varteksa...

Cilj u Ulici Pjesnika je jasan - tri boda za držanje priključka s najboljima. Strateg "bijelih" Luka Pavlović ne krije kako je svjestan težine posla koji očekuje njegove igrače. "Još jedna vrlo teška utakmice. Sesvete su s iskusnim trenerom, koji je tu momčad doveo u red i uozbiljio, neugodan protivnik bilo kojoj momčadi. Morat ćemo biti maksimalno angažirani i koncentrirani kako bi svoje znanje i kvalitete pretvorili u tri boda. Pogled na tablicu govori nam kako bi nas pobjeda održala u samom vrhu, približila Dinamu, Hajduku i Slavenu i time situaciju učinila još zanimljivijom. U odnosu na prvo kolo dosta smo napredovali u osnovnim elementima i veliko mi je zadovoljstvo primjetiti to, ali i ogromni prostor za još veći napredak." A nekoliko riječi pohvale zaslužio je nekadašnji Zagrebaš Antun Palić, danas vrlo bitan igrač Croatije. "Palića smo poslali u Lučko na godinu dana, a po povratku mu nismo mogli garantirati sigurnu poziciji i on se odlučio za Sesvete. Procijenili smo tada kako nam je Pejić ipak prvi odabir, iako i Palić dokazuje kako je vrhunski igrač. Ja mu želim svu sreću u karijeri."

A više od Palića Pavloviću će glavobolje nastaviti stvarati tajanstvena ozljeda Mensura Mujdže. Nekoliko se puta veznjak Zagreba vraćao u trenažni proces s ostatkom momčadi, no ozljeda bi svakoga puta nadjačala njegove želje i trenutne mogućnosti. "Mi smo se nadali kako će sve biti u redu već prošlog tjedna, no Mujdža na žalost nije spreman niti za intenzivan trening. Stanje s ozljedom Davora Vugrinca ide na bolje, nadamo se kako bi mogao zaigrati već idućeg vikenda. Ukoliko ne bude spreman njegov povratak sigurno očekujemo nakon reprezentativne pauze." Iako se radi o dva vrlo značajna igrača Pjesnici mogu biti vrlo zadovoljni jer je lista izostanaka svedena tek na njihova imena.

U Rim rasterećeni

Na kraju press konfernecije u Kranjčevićevoj su se još jednom vratili na "Trofej" Karol Wojtyla i pobjedu mladih Pjesnika. "Turnir je odlična stvar za klub, ugovor je potpisan na iduće četiri godine, a igrači će nakon nastupa u finalu biti bogatiji za jedno veliko iskustvo. Oni sada trebaju zahtjevnije utakmise u kojima će se vidjeti koji su im limiti, a ovo je upravo jedna takva prilika. Nastup pred 10.000 ljudi, koliko je finalne susrete pratilo prošle godine također će ih obogatiti." Na put u Rim "bijeli" su krenuli jučer u ranim jutarnjim satima, a ždrijeb im je kao protivnika u pronedjeljak u 11.30 donio momčad Karpatya. Trener Skoko najavio je kako njegova momčad u Italiju odlazi s najvećim ambicijama.

U odnosu na gostovanje u Zaprešiću u momčadi Pjesnika doći će do tek jedne pomjene. Dva pogotka u proteklom tjednu razlog su uvrštavanja napadača Ivana Krstanovića u početni sastav. Njegovim ulaskom na klupu "seli" Davor Piškor, mladi Jurendić i dalje ima sigurnu poziciju. "Krstanović se pogocima Interu i Grafičaru "vratio" poslije Dinama i onih silnih promašaja i s pravom će startati od prve minute. Bilo bi prejednostavno kada bi u tjedan dana uspijeli eliminirati sve nedostatke u njegovoj igri no njegova je prednost što hoće trenirati i raditi pa će s vremenom sigurno korigirati i te nedostatke." Zaprešić je proteklog vikenda vidio vrlo dobro izdanje Josipa Jurendića na desnom krilu, a mogućnost njegove prekomande i na ovom susretu Pavlović ostavlja tek za nastavak susreta. "Mujdžina alternacije na toj poziciji je tek Marko Grgić. Juniora Abdurahimija ne možemo koristiti jer je sa svojom momčadi otputovao u Italiju i trenutno ne mislim kako su rotacije potrebne. Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati tokom susreta."

Uvjerljiva pobjeda protiv Varteksa dovela je Croatiju Sesvete u gornju polovicu ljestvice i Petrovićevi igrači žele tamo ostati. Zanimljivo je kako će novi prvoligaš nakon dvije domaće utakmice u nedjelju i službeno biti gost u Kranjčevićevoj. Mnogo nagađanja je izazvao nedavni sastanak Ljupka Petrovića i Zdravka Mamića, ali je sesvetski strateg potvrdio da nisu razgovarali o međusobnoj suradnji.

Nema razloga za mnogo promjena u sastavu, a vjerojatno jedinu je uzrokovao treći žuti karton Aljoše Vojnovića. Radoš je potpuno istisnuo Šimića i Petrović nema nikakvih dvojbi oko vratara. U obrani su svoje pozicije još jednom potvrdili Čičak, Polovanec i Juroš, a Šušak će zamijeniti Mamića.

Na defenzivnim pozicijama u sredini terena se očekuju Agić i Anto Petrović, koji će pomagati Paliću, Jurakiću i Čižmeku, dok će Vladimir Petrović ovu utakmicu odigrati u vrhu napada.

Zagreb: Škorić - Džolan, Mikulić, Kartelo, Ivanković - Grgić, Brkljača, Parlov, Pejić - Jurendić, Krstanović

Croatia Sesvete: Radoš, Čičak, Polovanec, Juroš, Šušak, Agić, A. Petrović, Palić, Jurakić, Čižmek, V. Petrović

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

9. kolo

Slaven Belupo2:0Dinamo
Osijek1:3Šibenik
Zadar0:3Rijeka
Varaždin3:0Cibalia
Zagreb1:1Sesvete
Hajduk3:3Inter-Zaprešić
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!