Rukomet

Borba do zadnjeg daha

Ivana Strahija • subota, 11.10.2008.
Borba do zadnjeg daha
Foto: Ivana Strahija

Predviđao se potop Međimuraca, a krajnjih +10 Danaca izgleda tako. Jaki i opasni Kolding, s europskim renomeom i s 12 podjednakih igrača koji su se izmjenjivali na terenu bio je prevelik zalogaj za Pipo.

Kup pobjednika kupova, 2. kolo

Perutnina Pipo IPC – KIF Kolding 24:34 (12:14)
Čakovec, dvorana Graditeljske škole, gledatelja 500
Suci: Mischuk, Rozhkov (Ukrajina)

Perutnina Pipo IPC: Arnaudovski 4, Varga 4, Barić 1, Balog 1, Ćavar 3, Krajner 2, Pašalić, Kovačić 1, Turk 3, Zadravec 2, Pažin 1, Herman 2

Obrane: Lončar 7, Sladoljev 3
Sedmerci: 1/1
Isključenja: 14 minuta

KIF Kolding: Mollgaard 4, Toromanović 3, Garralda 2, Tofthansen, Spellerberg 6, Pedersen 2, Scott, Sondergaard 3, Seifert 5, Engaard 3, Gutierrez 1, Jensen 5

Obrane: Klinge 2, Petersen 17
Sedmerci: 5/6
Isključenja: 2 minute

Susret započinje vrlo ravnopravno, no gosti već prije isteka prve minute imaju sedmerac, kojeg hladnokrvno realizira Mollgaard. Oporavljeni Arnaudovski odmah uzvraća "uslugu" na drugoj strani i pogađa za 1:1.

Lončar potom brani, brani i vratnica međimurskog gola, dok je domaći Turk nešto spretniji od Danaca, pa je 2:1. U 9. minuti, nakon što su s igračem manje uspjeli sačuvati rezultat. Čakovčani odlaze na +2 kod 6:4, pogocima Varge i Hermana. Započinje tada nešto lošije razdoblje za domaće, jer Varga prvo radi tehničku pogrešku koju iskusni igrači Koldinga znaju iskoristiti, potom istom igraču u pokušaju cepelina ispada lopta, pa Toromanović vodi Dance na 8:6 u 15. minuti. Još jedna kontra brzih Danaca i na semaforu je +3 za goste.

Slijedi sedam "žutih" minuta Pipa, u kojem im napad za napadom zbog nepreciznosti prolazi nerealiziran. Samo zbog dobre obrane i Sladoljeva na golu Danci su razliku povećali svega za jedan pogodak viška, u 27. minuti je 14:10. Proradio je tada međimurski inat, i unatoč igraču manje do kraja prvog dijela Perutnina smanjuje na podnošljivijih –2.

Na žalost, u drugom dijelu malo umor, malo po naše slabi ukrajinski suci, i Kolding se penje do (pre)visokih +6 kod 23:17. Odlično je zaleđe Dancima znao držati vratar Petersen, koji je branio uistinu sve što je išlo prema njegovim vratima. Isključenje po isključenje i sedmerac po sedmerac Kolding diže razliku.

Trener Borković na golu mijenja Sladoljeva Lončarom, no ni on ne uspijeva obraniti sedmerce Danaca, kao ni brze kontre pa je skoro 18:28. To već više liči na ono što je po razlici u kvaliteti bilo za očekivati. Na vratima Koldinga okušao se i Klinge, kojem također ide dobro, premda nije uspio obraniti svoju mrežu od prvog i jedinog sedmerca za Čakovčane u 28. minuti.

Uzvrat se igra u Danskoj u nedjelju.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!