Nogomet

CSKA i Nancy superiorni

Vedran Babić • četvrtak, 23.10.2008.
CSKA i Nancy superiorni
Foto: EPA

U prvom kolu skupine H Lige Uefa domaćini su bili nemilosrdni. CSKA je na Lužnjikiju s 3:0 ispratio Deportivo, dok je Nancy s istim rezultatom pobijedio Feyenoord...

CSKA Moskva - Deportivo La Coruna

U dvoboju Slavenovih i Hajdukovih "krvnika" veću su kvalitetu pokazali nogometaši CSKA, koji su utakmicu riješili praktički u prvih 12 minuta. Prvo je u 9. minuti 18-godišnji Alan Dzagoev bio precizan iz slobodnog udarca za 1:0, da bi tri minute potom postigao i svoj drugi pogodak nakon što ga je lijepo uposlio Vagner Love.

Grogirani Deportivo dolazi do daha i do kraja prvog poluvremena uspijeva nametnuti svoj ritam igre, ali bez izglednih prilika za pogodak. Početkom nastavka CSKA ponovno dominira i u 61. minuti odbijenu loptu s male udaljenosti u mrežu gostiju posprema Vagner Love za konačnih 3:0. Priliku za počasni pogodak imao je Sergio Gonzalez u 76. minuti, ali lopta je nakon njegovog udarca pogodila vratnicu.

Nancy - Feyenoord

Francuski Nancy pratio je stope CSKA te je s identičnim rezultatom porazio potonulog nizozemskog diva Feyenoord. Iako su gosti u prvom poluvremenu imali inicijativu i nekoliko dobrih šansi, lopta nije htjela u gol. Kazna je zato stigla u 47. minuti kada je Monsef Zerka s 12 metara matirao Henka Timmera na asistenciju Juliena Fereta.

Samo šest minuta kasnije uloge su se zamijenile, pa je Zerka asistirao Feretu za 2:0. U 57. minuti napadač Feyenoorda Michael Mols pogađa gredu, da bi u 84. pobjedu domaćih potvrdio Brazilac Helder. Za goste je u 69. minuti u igru ušao i legendarni Roy Makaay, ali bez konkretnog učinka.

Kup UEFA - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

CSKA Moskva3:0Deportivo La Coruña
Nancy3:0Feyenoord
1CSKA Moskva 412:5+712
2Deportivo La Coruña 45:4+17
3Lech Poznań 45:505
4Nancy 48:7+14
5Feyenoord 41:10-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!