Nogomet

Osijek "brani" Slavoniju

Petar Plevnik, Ante Jukić • subota, 01.11.2008.
Osijek "brani" Slavoniju
Foto: Sandro Donda

Prije nešto više od mjesec dana Cibalia je na "društvo" u HNL-u gledala s visokog trećeg mjesta, dok su se neprepoznatljivi Osječani "koprcali" pri dnu tablice. Danas, pak, u predvečerje "bitke za Slavoniju", uloge su poprilično izmijenjene...

Nebesko-plavi s Bosuta posljednja četiri kola nisu osvojili ni boda. Razlog je to, uz već opjevani rivalitet slavonskih prvoligaša, zbog kojeg se nedjeljni susret s Osijekom u Vinkovcima s nestrpljenjem iščekuje. Jer, osvojiti toliko čekana tri boda, i uz to onako "usput" ponovno preuzeti primat u Slavoniji, nešto je što navijač Cibalije samo poželjeti može.

Iako bi se pobjeda nad četvrtoligašem u normalnim okolnostima trebala shvatiti kao nešto najnormalnije, laganih 4:0 kontra Oriolika u osmini finala Kupa sasvim je lijepo poslužilo za podizanje atmosfere u nebesko-plavoj svlačionici.

"Nakon onog nesretnog poraza u Koprivnici, dvoboj u Oriovcu trebalo je što bezbolnije odraditi, a uz to i sačuvati svježinu za nedjelju. Mislim da smo uspjeli ispuniti oba cilja, tako da spremni i željni borbe očekujemo Osječane", otkrio nam je Srećko Lušić.

Vinkovački strateg razlog za optimizam nalazi upravo u dvoboju sa Slaven Belupom. Igrači Cibalije su taj susret, istina, završili pognutih glava, no igra koju su prikazali daje naslutiti da su pred vinkovačkim prvoligašem bolji dani.

"Protiv Belupa smo, ako gledamo trkački segment, pružili odličnu partiju. Ponovimo li isto protiv Osijeka, a zaista ne vidim razloga zašto bi bilo drugačije, možemo se nadati bodovima. Uostalom, ako nam Osijek nije dovoljan motiv, tko onda je?", postavio je Lušić retoričko pitanje, svjestan da je Vinkovčanima uvijek poseban gušt slaviti protiv momčadi iz Gradskog vrta.

Na kraju, trener Cibalije malo je "okrznuo" i svoje napadače, čiji je "post" jedan od glavnih razloga bodovne suše u protekla četiri kola: "Bilo bi glupo nekome stavljati teret na leđa, no zna se tko bi u momčadi trebao biti zadužen za golove.".

U odnosu na utakmicu u Koprivnici, u konkurenciju za nastup vraćaju se Mešić i Radas, dok u nedjelju igrati sigurno neće Jurić, Čuljak i Ivanović. Upitnici su, pak, nad Medvidom, Leutarom i Kujundžijom, o čijim će nastupima liječnička služba Cibalije odlučiti neposredno uoči početka utakmice.

Dvije uzastopne pobjede Osijeka učinile su svoje pa su bijelo-plavi u Vinkovce otputovali u vrlo dobrom raspoloženju. Ipak, da Osječani susret s s Cibalijom ne dočekuju potpuno spokojni pobrinula se neugodna tradicija, koja govori da Osijek u Vinkovcima nije slavio pomalo nevjerojatnih devet godina!

Što se tiče igračkog kadra, u momčad se nakon dvije utakmice suspenzije od strane klupske uprave vraća Marin Skender, no ni sam Steinbrückner još uvijek nije na čisto da li na gol vratiti Skendera ili ostaviti iskusnog Šušnjaru, koji je dugo čekao na prigodu i koji u dva protekla nastupa ostavio sasvim solidan dojam.

Steinbrückner u Vinkovcima zbog žutih kartona neće moći računati na kapetana Valentina Babića, pa če Osijek za razliku od protekla dva susreta zaigrati u klasičnoj 4-4-2 formaciji, s tim da će Babićevo mjesto na desnoj strani zauzati Ivica Lončarević, dok će u početni sastav ući Goran Todorčev.

Cibalia: Burcsa - Radas, Medvid, Leutar, Mešić - Bagarić, Husić, Milardović Pavličić - Malčić, Babić.

Osijek: Šušnjara (Skender) - Andre Luiz, Smoje, Pranjić, Vida - Lončarević, Todorčev, Jugović, Knežević - Miličević, Barišić.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

13. kolo

Zadar1:1Slaven Belupo
Cibalia0:3Osijek
Sesvete0:0Šibenik
Inter-Zaprešić1:3Dinamo
Zagreb1:1Rijeka
Varaždin0:2Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!