Nogomet

Težak poraz Pranjića, Milan jedva

Borna Rupnik • četvrtak, 06.11.2008.
Težak poraz Pranjića, Milan jedva
Foto: EPA

Drugo kolo skupine E obilježio je vrlo neugodan poraz Pranjićevog Heerenveena u Wolfsburgu, a Milan je tek u 93. minuti susreta, pogotkom zamjene Ronaldinha, uspio slomiti otpor Brage...

Heerenveen je bolje otvorio susret na Volkswagen Areni u Wolfsburgu. U prvih deset minuta zaprijetili su Sibon i Väyrynen, a naš Danijel Pranjić, koji je usprkos nedavnoj ozljedi počeo u prvoj jedanaestorici, pogodio je vratnicu. Nizozemcima se pritisak isplatio nakon pola sata igre. Pranjić je na lijevoj strani pronašao Väyrynena, a Finac je krenuo u sredinu, snažno opalio i pogodio.

Međutim, to je uglavnom bilo sve što je Heerenveen pokazao. Od tog trenutka na terenu postoji samo Wolfsburg, koji je već prije poluvremena preokrenuo rezultat. Prvo je Edin Džeko četiri minute kasnije glavom iskoristio korner sunarodnjaka Zvjezdana Misimovića, a u 39. je precizan i Grafite.

U drugom poluvremenu Wolfsburg je samo potvrdio pobjedu. Na Nizozemcima nedostižnih 3:1 iz blizine je povisio Misimović u 53. minuti, 4:1 je lijepim volejem postavio ponovno Džeko, a konačnih 5:1 djelo je Poljaka Jaceka Krzynoweka. Tako je momčad Felixa Magatha, koja je u prvom kolu bila slobodna, svoj nastup u skupini E započela uvjerljivom pobjedom. Danijel Pranjić odigrao je svih 90 minuta, a njegova je momčad nakon dva teška poraza vrlo daleko od plasmana u sljedeći krug.

Drugi susret ove skupine odigrali su na San Siru talijanski Milan i portugalska Braga. Rossoneri su utakmicu počeli bez Kake i s Ronaldinhom na klupi, a u napadu je zaigrao trojac Pato - Inzaghi - Ševčenko. Braga je višestrukom europskom prvaku na noge stigla ohrabrena visokom (3:0) pobjedom nad Portsmouthom u prvom kolu.

U ne pretjerano zanimljivom prvom dijelu pogodaka nije bilo, a Braga se zamalo obranila i u nastavku. Carlo Ancelotti uveo je Ronaldinha i Clarencea Seedorfa, ali Milan nikako nije uspjevao pronaći put do portugalskih vratiju, koje je do posljednjih sekundi uspješno čuvao Eduardo. U trećoj minuti sudačke nadoknade sva tri boda, i prvo mjesto u skupini E, domaćoj momčadi osigurava upravo Ronaldinho.

Kup UEFA - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

2. kolo

Wolfsburg5:1Heerenveen
Milan1:0Braga
1Wolfsburg 413:7+610
2Milan 48:5+38
3Braga 47:5+26
4Portsmouth 47:8-14
5Heerenveen 43:13-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!