Nogomet

Kao da stiže Dinamo ili Hajduk

Zoran Zdelar, Mario Lešković • nedjelja, 09.11.2008.
Kao da stiže Dinamo ili Hajduk
Foto: Kristijan Komarica

Riječani su se iznimno ozbiljno pripremali za današnju utakmicu protiv Intera iz Zaprešića kako bi bili što sigurniji u pobjedu kojom žele započeti novi niz uspjeha...

Nogometaši i stručni stožer Rijeke očekuje protivnika iz Zaprešića iznimno oprezno te najavljuju juriš na pobjedu koja im je prije potrebna. Ovo je Rubčićev trenerski debi pred domaćom publikom na Kantridi i jasno je da želi pred svojim navijačima ostaviti dobar dojam, što nikako neće uspjeti osvoji li tek bod ili čak nijedan protiv Intera.

Zbog toga se na Kantridi iznimno ozbiljno pripremaju za današnju utakmicu, u najmanju ruku kao da m stiže Dinamo ili Hajduk. Nema u tome, naravno, ništa lošeg, jer Rijeka ovom utakmicom želi započeti novi niz uspjeha kako bi u što boljem raspoloženju dočekali "pravi" Dinamo 19. studenog u odgođenoj utakmici 12. kola, a u srijedu je na rasporedu i prva utakmica četvrtfinala Hrvatskog kupa sa Zagrebom.

"Dvije godine bio sam pomoćni trener i znam je što je voditi Rijeku na Kantridi. Imamo odgovornost prema navijačima i moramo gaziti protivnika 90 minuta te onda neće biti problema, navijači to prepoznaju. Igrat ćemo maksimalno ozbiljno, nećemo dati protivniku da nas ugrozi, odmah ćemo ga napasti visoko i vjerujemo u krajnji pozitivan ishod", rekao je Rubčić.

Nerijetko se zna dogoditi da momčad povede, bude zadovoljna rezultatom i onda jednostavno "prestane" igrati čekajući posljednji sučev zvižduk. To ne bi trebao biti slučaj s Rijekom danas. "Nećemo se zadovoljiti tijekom utakmice pozitivnim rezultatom nego ćemo odigrati maksimalno do kraja jer moramo dizati ekipu, a to se može i maksimalnom igrom tijekom cijele utakmice. Bilo je 60 minuta u Varaždinu i 75 u Zagrebu te ćemo doći do 90 minuta maksimalne koncentracije i angažmana što traži moderni nogomet."

Na početku sezone, tamo još u trećem kolu, Rijeka je gostovala u Zaprešiću. Prije početka te utakmice glasili su za velike favorite, a na kraju su jedva iščupali bod. Danas, Rijeka i Inter se nalaze u donjem dijelu ljestvice, te je i jednima i drugima potrebna pobjeda. Rijeci da se odvoji od dna, a Interu da se približi Rijeci.

Iako je Inter u taj susret s Rijekom ušao furiozno, nikako nisu mogli pronaći put do Radmanove mreže. Stvarali su prilike, pucali iz svih pozicija, ali lopta nikako da dođe do mreže. I onda Bodrušić probija Brašnića i sve dobro u Interu palo je u vodu. U nastavku Kukec i Bule preokreću rezultat, a Budicin u samom smiraju utakmice donosi Riječanima bod. Inter je imao igru, prilike, čak i pogotke, ali je na kraju ostao sa samo siromašnim bodom iz tog susreta. U današnji susret Inter ulazi kao momčad pri samom dnu ljestvice. Promijenio se trener, djelomično i momčad, a zasad su rezultati isti. Pozitivno treba tražiti u tome da je Inter u uzlaznoj putanji, na treneru Perkoviću je da pronađe dobitnu formulu, a u prilog "žutima" ide to što je Rijeka najlošiji domaćin ovosezonskog prvenstva.

Na Interu je da pokušaju ne primiti pogodak, a napad je taj koji uvijek pronađe put do protivničke mreže. Treneru Perkoviću na raspolaganju su svi igrači, nema kažnjenih niti povrijeđenih. Protiv Dinama vidno je nedostajao Pecelj, ali se očekuje da zauzme svoje mjesto u srcu Interove obrane. Najviše se očekuje od Bule, koji je bivši Rijekin igrač i sasvim sigurno poznaje tu momčad u dušu, pa će naravno imati što za reći Perkoviću kako bi što bolje pripremio momčad za ovo gostovanje.

T-Com 1. HNL, 14. kolo: Rijeka: Radman – Turkalj, Čagalj, Budicin, Bodrušić – Pamić, Štrok – Novaković, An. Sharbini, Matko – Ah. Sharbini.

Inter Zaprešić: Brašnić – Buden, Iftić, Pecelj, Krznar – Grgurović, Šarić – Bule, Sivonjić, Gulić – Dodik.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

14. kolo

Rijeka0:1Inter-Zaprešić
Dinamo6:1Sesvete
Šibenik4:0Cibalia
Osijek3:0Zadar
Slaven Belupo2:3Varaždin
Hajduk4:0Zagreb
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!