Nogomet

Nebesko-plavi zaustavljaju Modre?

Vedran Attias, Ante Jukić • nedjelja, 16.11.2008.
Nebesko-plavi zaustavljaju Modre?
Foto: Davor Sajko

Dvoboj Cibalije, koja je u posljednjih šest kola HNL-a ubilježila isto toliko poraza, i Dinama, najbolje momčadi Lijepe naše u proteklih nekoliko sezona, jednostavno ne može završiti drugačije, nego pobjedom Modrih. Ili ipak može?...

Dolazak zagrebačkog Dinama u Vinkovce uvijek je izazivao posebnu pažnju ovdašnjih ljubitelja nogometa, no ovog puta situacija je ipak malo drugačija. Top tema nogometnih razgovora u gradu na Bosutu uoči nedjeljne utakmice je Stanko Mršić, čovjek koji bi trebao poljuljani vinkovački brod uvesti u mirne vode. Imoćanin na klupi nebesko-plavih svjestan je da Dinamo nije momčad na kojoj bi se trebalo "vaditi" za propušteno u prethodnim kolima, no izbora nema.

"Ne treba posebno naglašavati što Dinamo predstavlja u hrvatskom nogometu. I njihova rezervna momčad dovoljno je kvalitetna za pobjedu protiv bilo kojeg našeg prvoligaša, pa tako i Cibalije. No, bez obzira na to, mislim da se i mi imamo pravo nadati pozitivnom rezultatu. Naravno, osnovni preduvjeti za to su maksimalni angažman i podrška s tribina, koje u nedjelju sigurno neće nedostajati", ponudio je svoje viđenje utakmice Mršić, samo nekoliko sati nakon što je i službeno imenovan nasljednikom Srećka Lušić.

Mršić je svjestan da za ovo kratko vrijeme ne može učiniti neke spektakularne pomake, no uzda se, kao što je to i inače slučaj u ovakvim situacijama, u pozitivan šok koji bi njegova inauguracija trebala izazvati kod igrača.

"Najviše ću se za ovo preostalo vrijeme do utakmice s Dinamom usredotočiti na psihu igrača, jer smatram da tu leži glavni uzrok negativnog niza u koji je Cibalia upala. Ova momčad definitivno ima kvalitetu za puno bolji plasman na ljestvici", smatra novi strateg nebesko-plavih.

S obzirom da još nije detaljnije upoznat sa stanjem u momčadi, kao i činjenicu da Cibalia u posljednje vrijeme muku muči s kartonima i ozljedama, Mršić nije mogao izdiktirati jedanaestoricu koju će u nedjelju suprotstaviti aktualnom prvaku. Naglasio je tek da će "svi oni koji istrče na travnjak dati svoj maksimum, kako bi konačno prekinuli ovaj dugački bodovni post".

S druge strane, nakon sjajne predstave protiv Croatia Sesveta u prošlom kolu i odrađenom poslu u Unešiću, Modre čeka novo gostovanje. Trener Branko Ivanković svjestan je mogućnosti pozitivnog šoka u redovima Cibalije zbog promjene trenera: "Promijenili su trenera i sada je tamo moj odlični kolega Stanko Mršić koji je vrlo iskusan i lukav. On je trener koji izuzetno dobro poznaje tu sredinu gdje je dugo igrao i radio, ali to je tako u nogometu i to ništa ne mijenja kod nas."

Drugim riječima koje zapravo u Plavom salonu slušamo iz vikenda u vikend - utakmica kao i svaka druga: "Nas dodatno motivirani protivnik čeka u svakoj utakmici tako da to nije ništa posebno ili iznenađujuće. Zacrtali smo si do kraja jeseni pobijediti u svim utakmicama pa tako i u Vinkovcima."

Po pobjedu prije odgođeno utakmice s Rijekom, Modri će krenuti bez Drpića koji se oporavlja od ozljede, ali još nije potpuno spreman i Carlosa koji zbog ozljede ligamenata desetak dana neće konkurirati za momčad. Unatoč ozljedama u zadnjem redu, Dinamo je sigurno veliki favorit u Vinkovcima gdje bi sve osim pobjede Modrih bilo iznenađenje.

T-com HNL 15. kolo: Cibalia - Dinamo 15.30h

Cibalia: Burcsa - Medvid, Leutar, Milardović - Čuljak, Husić, Pavličić, Mazalović, Radotić - Džafić, Malčić

Dinamo: Butina - Mikić, Bišćan, Lovren, Ibanez - Hrgović, Vrdoljak - Morales, Sammir, Mandžukić - Balaban

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

15. kolo

Zagreb2:0Slaven Belupo
Varaždin0:0Osijek
Zadar1:0Šibenik
Cibalia1:1Dinamo
Sesvete1:3Inter-Zaprešić
Hajduk2:0Rijeka
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!