Nogomet

Anorthosis umalo do senzacije

Antonija Pavlić • srijeda, 26.11.2008.
Anorthosis umalo do senzacije
Foto: EPA

Ciparski Anorthosis, jedno od najvećih iznenađenja ovogodišnje Lige prvaka ipak nije uspio napraviti potpunu senzaciju i iz natjecanja izbaciti bremenski Werder. Vodstvo od 2:0 uspio je u 87. minuti anulirati Werderovac Hugo Almeida i tako njemačke nade ostaviti bar na kratko živima. U drugom je susretu sva tri boda Joseu Mourinhu i njegovom Interu pak uspio uzeti Panathinaikos našeg Ante Rukavine, koji je u igru ušao tek u sudačkoj nadoknadi.

Spas za Werder u 87. minuti

Nakon što su momke Thomasa Schaafa potpuno izbacili iz takta u utakmici na Weserstadionu (0:0), ciparski su nogometaši isto uspjeli učiniti i na svom stadionu. Iako su nastupili bez prvog vratara, Ariana Begaja, kao i francuskog veznjaka Cedrica Bardona, te Paula Coste Ciprani su uspjeli Werderu uzeti sva dva boda te mu tako uništiti sve šanse za prolaz u sljedeću fazu natjecanja. Schaaf je u momčad nakon ozljeda vratio Thorstena Fringsa i Sebastiana Boenischa, te Petrija Pasanena, dok računati nije mogao na Boubcara Sanoga koji je zbog problema s okom još uvijek izvan konkurencije.

I oni su, kao i kolege im iz skupine, Inter i Panathinaikos u prvom poluvremenu odigrali slabo, Werder je tek nešto više napadao i imao puno više loptu u svom posjedu, no nijedan od šest udaraca upućenih u okvir Nagyjevog gola nije našao pravi cilj - mrežu.

Drugo poluvrijeme donijelo je posve drugačiji nogomet i ono što gledatelje najviše zanima - pogotke. Anorthosis je prvo u vodstvo doveo Nicolaou sjajnim volejem nakon kornera Savia, da bi vodstvo udvostručio asistent pri prvom pogotku, nakon dubokog dodavanja u prostor s lijeve strane. Smanjiti je uspio Diego iz jedanaesterca u 72. minuti, da bi senzaciju spriječio tri minute prije kraja Hugo Alemida.

Galinović i društvo zakomplicirali Interu

Inter Milan protiv Panathinaikosa nije nastupio s većim promjenama sastava u odnosu na onaj koji je prošlog tjedna porazio Juventus s 1:0. U početnih 11 našao se samo Ivan Cordoba, dok također oporavljeni Walter Samuel nema pravo nastupa u Ligi prvaka. Grcima se u momčad vratio jedino napadač Vangelis Matziosis, dok bi u igru mogao ući i oporavljeni Antonis Petroupoulos ... Naš Ante Rukavina susret je započeo na klupi, a trener Ten Cate odlučio mu je dodijeliti tek nekoliko minuta u sudačkoj nadoknadi.

Prvo poluvrijeme nije donijelo spomena vrijednu igru, Grci su se čvrsto branili i imali tek nekoliko opasnijih poluprilika, dok je Inter nekoliko puta jalovo zaprijetio; jednom je tek Adriano u 11. minuti zatresao vratnicu Galinovićevog gola. I drugo se poluvrijeme nastavilo u istom tonu, s jednom preinakom - opasnije je počeo prijetiti i Panathinaikos, a nagrada tomu stigla je u 69. minuti kada je Jose Sarriegi pogodio mrežu Julia Cesara.

Do kraja Inter nije uspio poravnati rezultat, a zahvaljujući ovom si je porazu maksimalno zakomplicirao situaciju u skupini, budući da je Anorthosis remizirao s Werderom.

Liga prvaka - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Inter0:1Panathinaikos
Anorthosis2:2Werder Bremen
1Panathinaikos 68:7+110
2Inter 68:7+18
3Werder Bremen 67:9-27
4Anorthosis 68:806

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!