Nogomet

Skupina D: Potvrđena dominacija

Marin Vuković • srijeda, 26.11.2008.
Skupina D: Potvrđena dominacija
Foto: EPA

Liverpool i madridski Atletico pobjedama su u petom kolu skupine D osigurali plasman u osminu finala i svojim suparnicima ostavili tek da između sebe riješe pitanje utješnog mjesta u Kupu Uefe. Nakon posljednjeg kola bit će poznato i koja će momčad u sljedeći krug s prvog mjesta u skupini.

I minimalno je dovoljno

Trener Liverpoola Rafael Benitez je za u utakmici protiv Marseillea odlučio na klupi ostaviti Robbieja Keanea, koji od dolaska na Anfield nije pružao predstave na razini onih u dresu Tottenhama. Od prve minute u napadu je zaigrao Fernando Torres, kao jedini istureni napadač.

Rani pritisak Liverpoola isplatio se sredinom prvog poluvremena, kada je s desne strane ubacio Xabi Alonso, a u šesnaestercu se potpuno sam našao Steven Gerrard i glavom poslao loptu iza leđa Stevea Mandande. Pogodak domaćina probudio je francusku momčad koja je do odlaska na odmor u nekoliko navrata zaprijetila Pepeu Reini, ali promjene rezultata nije bilo.

Liverpool nije oduševio niti u nastavku utakmice i možda u porazu Marseillea ima i nešto sportske nepravde, budući da su svojom igrom zaslužili bod na Anfieldu. Posebno opasnim po vrata Liverpoola pokazao se Hatem Ben Arfa, valja istaknuti njegov slobodan udarac kojeg je Reina krajnjim naporom izbacio u korner. Ipak, Redsi su do kraja uspjeli sačuvati svoju mrežu i mogu mirno čekati posljednje kolo u ovoj skupini.

Pobjeda za ostanak na čelu

Madridski Atletico je s dva pogotka u prvom poluvremenu utakmice protiv PSV-a riješio pitanje pobjednika, a samim time i zadržao prvo mjesto u ovoj skupini. PSV-u je za eventualni prolaz u sljedeći krug igrala samo pobjeda, no takvom ishodu nisu se približili u niti jednom trenutku.

Već nakon 14 minuta igre Simao je iskoristio priliku i poslao loptu pored gostujućeg vratara Andreasa Isakssona, a prednost domaćina udvostručena je u 28. minuti. Nakon kornera Simaa, lopta je došla do Maxija Rodrigueza koji zabija za 2:0.

PSV se probudio tek u drugom poluvremenu i samo dvije minute nakon kretanja s centra uspio zatresti mrežu domaćina. Korner je izveo Mendez, a lopta stiže do Dannyja Koevermansa koji iz neposredne blizine smanjuje prednost Atletica. Bilo je to, međutim, sve od gostiju koji do kraja utakmice nisu uspjeli ozbiljnije zaprijetiti Gregoryju Coupetu, pa im preostaje bitka za treće mjesto koje vodi u Kup Uefe.

Liga prvaka - Skupina D

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Liverpool1:0Marseille
Atlético Madrid2:1PSV Eindhoven
1Liverpool 611:5+614
2Atlético Madrid 69:4+512
3Marseille 65:7-24
4PSV Eindhoven 65:14-93

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!