Nogomet

Metalist kaznio Galatasaray

Vedran Babić • četvrtak, 27.11.2008.
Metalist kaznio Galatasaray
Foto: EPA

Ukrajinski Metalist šokirao je Istanbul savladavši Galatasaray s 1:0 u skupini B Lige Uefa, a u drugoj utakmici Olympiakos je kod kuće s visokih 5:1 ispratio Benficu...

Ako ne zabiješ, primiš

Boljeg primjera gore navedene uzrečice u nogometnoj praksi od ovog večerašnjeg vjerojatno nema. Galatasaray je protiv ukrajinskog Metalista izgubio utakmicu u kojoj je dominirao od početka do kraja i u kojoj se ispromašivao dovoljno za oba kluba. Junaci utakmice su gostujući golman i kapetan Oleksandr Gorjanov te strijelac presudnog pogotka Edmar. Brazilac je u finišu utakmice, u 81. minuti zabio za 0:1 i poremetio planove turskog prvaka koji je tražio treću pobjedu i definitivan plasman u drugi krug.

U prvom dijelu najbolje prilike propustili su Volkan Yaman i Arda Turan. U oba navrata stvar je spasio Gorjanov. Turan je ubrzo opet stupio na scenu, ali Gorjanov je iz nova dva duela izašao kao pobjednik. Zaprijetio je još i Sabri, ali na odmor se ipak otišlo bez pogodaka. U nastavku je Gorjanov još obranio udarce Sabrija i Milana Baroša, da bi devet minuta prije isteka 90. minute Edmar zabio za veliko slavlje kluba iz Harkiva.

Petarda u portugalskoj mreži

Šanse Benfice za prolaz u drugi krug svedene su na minimum večerašnjim debaklom u Pireju kod Olympiakosa. Kola su za goste krenula nizbrdo već u prvom napadu kada je Luciano Galletti zatresao mrežu Quima. Na 2:0 povisio je u 17. minuti prekrasnim volejem Christos Patsatzoglou, a samo par minuta potom i Diogo Luis Santo se upisuje u strijelce.

Tračak nade Benfici u 33. minuti donosi David Luiz, no Belluschi u 44. i Santo u 53. minuti zaokružuju raspoloženu napadačku večer Olympiakosa za prvu pobjedu u natjecanju.

Kup UEFA - Skupina B

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Galatasaray0:1Metalist Harkiv
Olympiakos5:1Benfica
1Metalist Harkiv 43:0+310
2Galatasaray 44:1+39
3Olympiakos 49:3+66
4Hertha Berlin 41:6-52
5Benfica 42:9-71

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!