Nogomet

Ćirini sinovi za pobjedu u Bragi

Mihaela Bradovski • četvrtak, 27.11.2008.
Ćirini sinovi za pobjedu u Bragi
Foto: EPA

Vrlo su zanimljiv i uzbudljiv susret odigrali u trećem kolu skupine E nogometaši Portsmoutha i Milana. Iako je domaća momčad vodila do 84. minute s dva pogotka prednosti, Ronaldinho i Inzaghi postigli su efektne pogotke i donijeli bod svojoj momčadi. Reprezentativci Bosne i Hercegovine Edin Džeko i Zvjezdan Misimović postigli su pogotke na gostovanje u Bragi te njima osigurali tri boda Wolfsburgu iako su dva puta morali stizati vodstvo domaćina...

Zanimljivo prvo poluvrijeme odigrali su na Fratton parku nogometaši domaćeg Portsmoutha i Milana. Igru domaće momčadi predvodio je Crouch koji se u izglednim prilikama za pogodak našao u 15., 33. i 38. minuti no sva su tri pokušaja promašila okvir gola. Gostujući je vratar Dida morao intervenirati tek u 20. minuti nakon udarca Kanua. Nisu niti gosti u tom prvome dijelu bili bez prilike. Inzaghi je u 11. minuti prvi priprijetio, a neprecizni su bili i Shevchenko u 18. i Kaka u 28. minuti. Iako je Milan imao laganu terensku inicijativu, na poluvrijeme se otišlo bez promjene rezultata.

Drugo je poluvrijeme donijelo nastavak ravnopravne igre, a prilika nije nedostajalo. Nastavak su promašajima otvorili Kaka i Shevchenko, dok su domaći nogometaši prilike propuštali preko Hughesa i Diopa nekoliko puta. Slavlje domaćima donio je Kaboul glavom nakon centaršuta Johsona u 62. minuti. Kaboul je u skoku bio višlji od Senderosa i Zambrotte. Novi šok talijanska je momčad doživjela u 73. minuti nakon još jedne asistencije Johsona. Ovoga je puta precizan bio Kanu. Lopta je završila pod gredom gostujućeg gola. Već u idućoj minuti na terenu je Shevchenka zamijenio Ronaldinho što se pravim potezom pokazalo u 84. minuti kada je Brazilac pogodio mrežu domaćih iz slobodnog udarca. Veliki povratak Milanu donio je Inzaghi u drugoj minuti sudačke nadoknade nakon ubačaja Zambrotte.

U drugom su se susretu skupine E sastali Braga i Wolfsburg, a susret je završio podijelom bodova. Već je prvi udarac prema vratima završio u mreži gostiju. Igrala se šesta minuta, a u strijelce se upisao Barzagli. Na njegovu i na nesreću gostujuće momčadi poentirao je u vlastitu mrežu. Ostatak prvoga dijela pripao je momčadi Wolfsburga, čije je opasne udarce Gentera u 12. minuti i Misimovića u 23. uspio ukrotiti vratar Eduardo. No samo trenutak kasnije, točnije u 24. minuti, Eduardo je nemoćan bio nakon udarca Edina Džeke na centaršut Dejagaha. Poluvrijeme je prilikom završio Meyong.

Ono što nije uspio u 45. minuti pošlo mu je za nogom u 49. kada je kontru Matheusa dobro popratio, a potom loptu poslao u lijevi kut mreže vratara Benaglia. Nogometaši Wolfsburga do novog su pogotka pokušavali doći preko Gentera, no njegov je udarac u 51. minuti blokiran, a onaj u 58. završio je izvan okvira gola. Ponovno bolju igru gostiju u pogodak je u 83. minuti pretvorio Misimović udarcem s bijele točke nakon što je u šesnaestercu domaćih srušen Džeko. Do kraja susreta dvije je prilike uspio propustiti upravo Džeko, a Eduardo je na mukama bio u dvije minute prije kraja susreta kada je pucao Krzynowek. Zasluženu pobjedu u posljednjim je trenucima susreta, točnije u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Wolfsburgu donio raspoloženi Zvjezdan Misimović.

Kup UEFA - Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Portsmouth2:2Milan
Braga2:3Wolfsburg
1Wolfsburg 413:7+610
2Milan 48:5+38
3Braga 47:5+26
4Portsmouth 47:8-14
5Heerenveen 43:13-100

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!