Nogomet

Oproštaj Tomasova od Stanova

Mario Lešković, Sanja Čalić • nedjelja, 30.11.2008.
Oproštaj Tomasova od Stanova
Foto: Nikola Movrić

U novom prvenstvenom kolu Zadrane na Stanovima očekuje izuzetno bitan dvoboj protiv izravnog konkurenta za očuvanje prvoligaškog statusa, zaprešićkog Intera. Zadrani su u prošlom kolu bodove ostavili u Maksimiru, stoga iz redova još uvijek posljednjeplasirane momčadi naglašavaju da im ove nedjelje u obzir dolazi isključivo pobjeda. Trener Ivica Datković na raspolaganju će imati sve igrače osim Bilavera i Batura koji se oporavljaju od svojih ozljeda.

Zadrov strateg vjeruje da će njegova momčad uspjeti Interu nametnuti svoj ritam i prijeći prva u vodstvo: "Moramo ući u utakmicu maksimalno napaljeni, ali pametni, maksimalno agresivno i čvrsto, probati protivnika kazniti što je prije moguće i doći u situaciju da nemamo nekakvu neizvjesnost što se tiče utakmice. Ako znamo da je Inter na gostovanjima dosta opasan, onda moramo biti oprezni da im ne dozvolimo da razviju svoju brzu kontru ili polukontru. Isto tako, znamo gdje su njihove slabosti i njih ćemo pokušati čim prije staviti u funkciju našeg rezultata."

Mnogo se ovog tjedna u Zadru, ali i šire, pričalo o odlasku Marina Tomasova sa Stanova, te će se on upravo protiv Intera oprostiti od zadarske publike. Trener Datković istaknuo je da se takvog igrača vrlo teško odreći i da će mnogo nedostajati zadarskim redovima: "Sigurno da nije lako prije svega nama u klubu odreći se na takav način Tomasova koji je značajan igrač za nas i sigurno da bi s njim bilo puno lakše. Ako sve bude u redu, nema razloga da Marin ne bude s nama u ove dvije utakmice onakav kakav je, očekujem čak i boljeg Marina."

U 17. kolu Prve HNL Inter gostuje u Zadru. Stanovi su jedan od terena gdje Inter rado ostavlja bodove, kao da se pomire s porazom čim krenu za Zadar. Dosad si gostovali devet puta, a samo jednom odnijeli puni plijen, prije četiri godine. Posljednja dva susreta u Zadru glatko su poraženi.

Kao da je ovo sezona za rušenje nekih tradicija. U prošlom kolu Cibalia je prvi put otkad je Prve lige pobijedila u Zaprešiću, a sada bi bilo vrijeme da Inter sruši jednu neugodnu tradiciju u Zadru. Naime, Inter je u dosadašnjih devet gostovanja u Zadru pobijedio samo jednom i to davne 2004. godine. Otkad je na čelu "žutih" trener Perković, Inter ostvaruje puno bolje rezultate na gostovanjima što im je bila rak rana dok je trener bio Bračun. Na tri posljednja gostovanja Inter je osvojio sedam bodova. Izvukao se samo Šibenik, a to je bio tjedan kada je Perković tek upoznavao svoju momčad. Od tog 12. kola Perković je standardizirao momčad gdje jako bitnu ulogu ima Kamerunac Yankep, koji je nezamjenjiv na poziciji zadnjeg veznog. Cavrić je pomaknut bliže protvničkim vratima, a tu se bolje snalazi s obzirom na njegove obrambene (ne)sklonosti. U napadu nezamjenjivi duo Bule-Sivonjić koji su dosad zajedno postigli 13 pogodaka i sedam asistencija.

Od standardnog sastava nedostajat će samo Kukec zbog tri žuta kartona, tako da će njegovo mjesto preuzeti Grgurović. Neki od igrača su preskočili treninge zbog viroze, ali se od svih očekuje da stisnu zube i pomognu klubu da se odlijepi od dna prvoligaške ljestvice. Inter ima pet bodova više od Zadra tako da im je potreban barem bod kako ne bi dopustili domaćinu da im se približi.

Kao dodatnu zanimljivost ovom susretu, Inter najavljuje novi donji dio dresa koji ne žele predstaviti prije nego "žuti" istrče u Stanove. Dodatni razlog da se pojavite na tribinama.

T – Com Prva HNL, 17. kolo: Zadar – Inter (15:30 sati)

Zadar: Vuković, Batkoski, Parmaković, Puljić, Milin, Maruna, Surać, Ljubičić, Pletikosić, Tomasov, Terkeš

Inter Zaprešić: Brašnić, Ceraj, Pecelj, Budimir, Krznar, Grgurović, Batarelo, Cavrić, Yankep, Bule, Sivonjić

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

17. kolo

Slaven Belupo2:1Rijeka
Hajduk3:1Osijek
Zagreb0:4Šibenik
Zadar1:1Inter-Zaprešić
Cibalia3:1Sesvete
Varaždin0:1Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!