Nogomet

Hrvati za pobjedu

Borna Rupnik • četvrtak, 04.12.2008.
Hrvati za pobjedu
Foto: EPA

Brojne priče o mogućem transferu nisu nimalo utjecale na formu našeg Ivice Olića, a pogotkom mu se pridružio i Mladen Petrić. Aston Villa je u Birminghamu očekivala puno lakši susret protiv slovačke Žiline, no autsajder skupine F pokazao se vrlo tvrdim, na kraju i nesalomljivim orahom...

Olić i Petrić pokorili Prag

Prvoligaš iz Hamburga nije si smio priuštiti poraz protiv Slavije u Pragu, a trener Martin Jol u takvim je okolnostima odlučio početi s hrvatskim napadačkim dvojcem Ivica Olić - Mladen Petrić. Koliko je to dobar potez bio, pokazao je upravo Olić postigavši vodeći pogodak nakon pola sata igre.

Česi su pokušali sve kako bi uhvatili zaostatak i ostali u utrci za nastavak natjecanja, ali za pogodak nisu smogli snage. U uzbudljivoj završnici na prijevremeno tuširanje poslan je domaći igrač Martin Vaniak, a Mladen Petrić realizira jedanaesterac za konačnih 2:0 njemačke momčadi. Hamburg se s ova tri boda, ukupno njih šest, izjednačio s Ajaxom i Aston Villom.

Žilina šokirala Engleze

Bez obzira što je Aston Villa počela s nekim svojim zvijezdama na klupi, Slovaci su Engleze na tribinama šokirali u samo četiri minute: U 15. minuti za goste pogodak postiže Vladimir Leitner, dok u praktički sljedećem ozbiljnijem napadu na 2:0 povisuje Peter Styvar. No, domaćini su prije predaha preko Nathana Delfounesa uspjeli smanjiti.

Žilina se nije dala niti u nastavku susreta, te je Martin O'Neill morao uvesti Jamesa Milnera, Garetha Barryja i Gabriela Agbonlahora, ali sve što je Aston Villa uspjela iznuditi bilo je isključenje strijelca Leitnera u 79. minuti, kada je zaradio drugi žuti karton.

Zahvaljujući kombinaciji ova dva rezultata, pokazalo se kako je spomenuti trojac na vrhu skupine osigurao prolaz, jer je Žilina - koja ima četiri boda u - u posljednjem kolu slobodna, dok Slavia s jednim bodom više ne može dostići treće mjesto. Za dva tjedna snage će odmjeriti HSV i Aston Villa, dok Ajax dočekuje Slaviju.

Kup UEFA - Skupina F

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Slavia Prag0:2Hamburger SV
Aston Villa1:2Žilina
1Hamburger SV 47:3+49
2Ajax 45:4+17
3Aston Villa 45:6-16
4Žilina 43:4-14
5Slavia Prag 42:5-32

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!