Košarka

Miljković nije mogao sam

Branimir Korać • srijeda, 10.12.2008.
Miljković nije mogao sam
Foto: Bruno Blumenschein

Uspješnu večer u Eurokupu imali su treneri Spahija i Anzulović te naši internacionalci u Charleroiju i Bilbau, jedini koji nije došao do pobjede je Damir Miljković koji je bio po učinku naš najbolji internacionalac sinoć...

Skupina E

Financijska injekcija pomogla je Azovmashu i na parketu te je ukrajinski predstavnik odigrao odličnu utakmicu protiv Lietuvos Rytasa i upisao pobjedu 76:66. Vrlo važna pobjeda za domaćina koji je prema bodovima krenuo krajem druge četvrtine kada se vratio iz zaostatka 31:25 te do poluvremena preokrenuo rezultat. U nastavku su brzo otišli na plus deset i prednost s lakoćom držali. Prvo ime susreta bio je Khalid El-Amin s 32 poena (pet trica) i sedam asistencija. Kod domaćina još se istaknuo i Marc Salyers s 15 poena i pet skokova. U redovima Lietuvosa Mindaugas Lukauskis ubacio je 19 poena uz pet skokova, a Chuck Eidson dodao je deset poena, osam skokova i šest asistencija.

Skupina F

Turow je upisao još jedan težak poraz. Ponovno se pokazalo kako Damir Miljković ne može sve sam treba mu kvalitetna podrška suigrača, a na gostovanju kod Crvene zvezde premalo ih je bilo raspoloženo. Već na poluvremenu su gosti zaostajali 20 poena, a na kraju su poraženi s ružnih 97:69. Miljković je predvodio goste s 28 poena (šest trica), a pomagao mu je tek Alex Harris s 15 poena dok je čak pet suigrača imalo negativnu valorizaciju. Kod Crvene zvezde po 17 poena ubacili su Lawrence Roberts i Elmedin Kikanović.

Dramatičan dvoboj odigran je u Belgiji, a Charleroi je uz dosta muke stigao do pobjede protiv Brose Basketsa 64:62. Tri minute prije kraja Anzulovićeva momčad imala je ugodnih plus devet da bi Greene dalekometnim šutevima vratio Brose u igru, no na sreću po Charleroi malo prekasno. Matt Walsh s 18 poena i pet skokova predvodio je Charleroi. Pankracije Barać za 17 minuta ubacio je šest poena uz tri skoka dok je Jure Lalić u četiri minute ostao bez učinka. Kod gostiju 20 poena (šest trica) uz sedam skokova ubacio je Greene dok je 18 poena i šest skokova dodao Šuput.

Skupina G

Fortitudo je pobjednički prošao kroz Železnik svladavši domaći FMP prilično lako 70:59. Iskustvo je bilo na strani gostiju koji su sjajno odradili drugu četvrtinu i tu prelomili utakmicu. Stvorenih 20 poena viška nisu mogli ispustiti i rutinski su priveli susret kraju. Kod pobjednika najistaknutiji su bili Lazaros Papadopoulos s 13 poena i osam skokova te D.J. Strawberry s 13 poena. Kod domaćina Dragan Labović ubacio je 14 poena uz osam skokova, a Predrag Samardžiski dodao je 11 poena.

Pamesa je nadigrala Artland bez problema s 84:67. Očekivana pobjeda za momčad iz Valencije pod vodstvom našeg Nevena Spahiju koju su na terenu predvodili Matt Nielsen sa 17 poena i sedam skokova te Shammond Williams sa 16 poena i osam asistencija. Kod Artlanda 19 poena ubacio je Adam Hess, a 15 Darren Fenn.

Skupina H

Iurbentia iz Bilbaoa slavila je na gostovanju kod CEZ Nymburka 92:79 i s 3-0 omjerom širom si otvorila vrata drugog kruga. Nymburk je u završnici treće četvrtine zaostajao tek poen, no onda gosti do kraja treće četvrtine bježe na plus sedam, a s 9:0 na startu posljednje dionice rješavaju svaku dvojbu. U pobjedničkom sastavu najbolji su bili Janis Blums s 25 poena i Luke Recker s 14 poena. Frederic Weis dodao je deset skokova. Marko Banić igrao je 25 minuta i ubacio osam poena (2/2) uz četiri skoka, a Drago Pašalić za 12 minuta ubacio je tri poena (1/3) uz dva skoka. Kod Nymburka Goran Jagodnik ostvario je učinak od 21 poena i šest skokova dok je Ladislav Sokolovsky dodao 15 poena.

U dvoboju NLB ligaša Budućnost je na svom parketu nadigrala Hemofarm i upisala pobjedu 70:59. Ključno je bilo loše drugo poluvrijeme gostiju iz Vršca koji su u svojim redovima imali raspoloženog samo jednog igrača i to Vladana Vukosavljevića koji je susret završio s 18 poena i šest skokova. Budućnost su predvodili Nemanja Gordić s 14 poena i Vladimir Dašić s 13 poena i deset skokova.

Eurokup Skupina E

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Azovmash Mariupol76:66Lietuvos Rytas
Herbalife Gran Canaria78:80 *ASVEL Lyon-Villeurbanne
1Azovmash Mariupol 42+12
2Lietuvos Rytas 33+26
3ASVEL Lyon-Villeurbanne 33-39
4Herbalife Gran Canaria 24+1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!