Nogomet

Kopenhagen preko Belgije do Europe

Antonija Pavlić • srijeda, 17.12.2008.
Kopenhagen preko Belgije do Europe
Foto: EPA

Skupina G za razliku je od prethodne dvije (E i F), u kojima su i prije ovog kola bili poznati svi putnici u šesnaestinu finala Kupa Uefa, ponudila dosta neizvjesnosti i dvije borbe. Jednu koja se igrala za prestiž i prvu poziciju i drugu, onu za "goli život" i opstanak u Europi.

Na Geoffroy-Guichard stadionu u Francuskoj snage su na potpuno smrznutom terenu odmjerili Saint-Etienne i Valencia, ekipe koje su se borile za prvu poziciju u skupini, a samim time i nešto "lakšeg" protivnika u šesnaestini finala.

Nakon 90-minutne "igre", koja to ime nikako nije mogla ponijeti zahvaljujući potpuno zaleđenom travnjaku, sretniji su mogli biti Francuzi, kojima je za osiguranje prvog mjesta bio dovoljan i bod, koji su i obranili zahvaljujući dvama pogocima Ilana u 29. i 44. minuti. Za španjolsku momčad jednom je pogodio Morientes, jednom Žigić no dostatno samo za poravnanje rezultata.

Ako se pogleda statistika mora se pak priznati da je Saint Eitienne bio bolji u svim segmentima igre no tu svoju terensku nadmoć nije uspio oplemeniti s nova tri boda. I ovako je ipak francuskom predstavniku pripalo čelno mjesto skupine, dok će Valencia u daljnje natjecanje morati s druge pozicije.

Kopenhagenu je za prolaz u šesnaestinu finala Kupa Uefe u zadnjem kolu ovogodišnjeg natjecanja po skupinama "igrala" samo pobjeda i to u gostima kod Club Bruggea, koji je također bio pod pritiskom osvajanja bodova kako bi izborio proljeće u Europi.

Nogometaši trenera Stolea Solbakkena nisu se postavili autoritativno, ali se nisu ni zatvorili, tokom cijele su utakmice nešto više pokušavali napraviti dupliranjem krila: Pospechom i Kvistom na desnoj te Wendtom i Hutchinsonom na lijevoj strani. Ta taktika ipak nije donosila ploda sve do 58. minute kada je nakon proboja po krilu Cesar Santin pogodio sam lijevi gornji kut Stinenovog gola i tako donio svojoj momčadi još barem dva europska ogleda.

Brugge je s druge strane također imao svoje prilike, no nijedna od četiri lopte koje su uputili igrači Jackyja Mathijsena u okvir vrata, nije pronašla svoj pravi cilj – mrežu. Ivan Leko za domaćina je odigrao 43 minute, te ostao zapažen po velikom htijenju i borbenosti. Pokušavao je, trčao i trudio se, izvodio sve prekide, no taj jedan gol koji bi sve okrenuo nije uspio režirati.

Kup UEFA - Skupina G

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Club Brugge0:1København
Saint-Étienne2:2Valencia
1Saint-Étienne 49:4+58
2Valencia 48:4+46
3København 44:5-15
4Club Brugge 42:3-13
5Rosenborg 41:8-72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!