Nogomet

Lech iskoristio pobjedu Deportiva

Antonija Pavlić • srijeda, 17.12.2008.
Lech iskoristio pobjedu Deportiva
Foto: EPA

Zamršena situacija u skupini H Kupa Uefe rasplela se danas na najneočekivaniji mogući način. Uz CSKA, koji je mjesto u šesnaestini finala osigurao već ranije, danas su se za daljnje nastupe pod Uefinim "krovom" izborili i Deportivo i Lech iz Poznana, pobjedama nad Nancyjem i Feyenoordom.

Ruski CSKA svoj je "posao" u grupnoj fazi natjecanja u ovoj skupini obavio i prije današnjeg kola, s maksimalne je četiri pobjede nadmoćno osigurao prvo mjesto te su njegovi igrači iz topline svojih domova u miru mogli gledati preostale četiri momčadi koje su se borile za što bolji plasman.

Dvoboj koji bi u slučaju neriješenog ishoda obje momčadi vodio dalje bez obzira na rezultat druge utakmice između Lecha i Feyenoorda, bio je onaj španjolskog Deportiva i francuskog Nancyja. Nancy se nadao da u gostima kod momčadi koja je iz ovog natjecanja u preliminarnoj etapi eliminirala i Hajduk, može stići barem do boda, no uzaludno.

Deportivo je na terenu bio potpuno dominantan, dok je Nancy deset puta pokušao pucati na vrata Aranzubie no samo jednom u okvir, a i to preslabo. Niti Deportivo se nije proslavio, imao je nekoliko dobrih šansi, a jednu je polupriliku i iskoristio - Omar Bravo je prošao po desnoj strani i ubacio u sredinu gdje je loptu u bliži kut Nancyjevog golmana poslao igrač koji je na terenu proveo tek devet minuta, Rodolfo Nodibo. Protiv ovakvog Nancyja sasvim dovoljno za osvajanje maksimalnog broja bodova.

Lechu je pak tako omogućeno da sam odluči o svojoj sudbini, te je to u pravom smislu riječi i učinio. Imao je više udaraca prema vratima Nizozemaca, ali što je i važnije, puno izglednije prilike, od kojih je jednu u 26. minuti i realizirao. Mladi srbijanski reprezentativac Ivan Đurđević mrežu je Henka Timmera rasparao na sjajnu asistenciju Semira Stilića, koji je prošao po krilu, zaustavio se na gol-liniji i u šesnaestercu uočio nečuvanog Đurđevića koji je desnom nogom pronašao mrežu Feyenoorda, za, kasnije će se pokazati, ostanak u Europi. Spomenimo i da je mrežu Lecha čuvao nekadašnji Dinamov vratar Ivan Turina, koji je ubilježio jedan nastup i u hrvatskoj reprezentaciji.

Kup UEFA - Skupina H

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Deportivo La Coruña1:0Nancy
Feyenoord0:1Lech Poznań
1CSKA Moskva 412:5+712
2Deportivo La Coruna 45:4+17
3Lech Poznań 45:505
4Nancy 48:7+14
5Feyenoord 41:10-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!