Nogomet

Svi na popravni!

Marin Vuković • subota, 14.02.2009.
Svi na popravni!

Iz četiri utakmice osmine finala FA kupa odigrane u subotnje poslijepodne niti jedna momčad nije uspjela izaći kao pobjednik, što znači da će se isti protivnici sučeliti još jednom u ponovljenim utakmicama krajem veljače.

Od pet subotnjih utakmica osmine finala FA kupa četiri su odigrane u poslijepodnevnom terminu, dok je susret između Watforda i Chelseaja na rasporedu od 18 sati i 30 minuta. Od četiri utakmice u tri smo vidjeli dvoboje prvoligaških i drugoligaških momčadi, ali ime prvog četvrtfinaliste još uvijek nismo dobili.

Blackburn se muči i u prvenstvu i u kupu, a čini se kako ni Sam Allardyce nema rješenja za rezultatsku krizu. U Premiershipu predvode zonu ispadanja, a danas su se u 90. minuti uspjeli spasiti ispadanja iz FA kupa.

Premda su poveli već u sedmoj minuti golom Roquea Santa Cruza, gosti su pogocima Gunnarssona i Doylea preokrenuli rezultat i pobjedu ispustili u posljednjim trenucima utakmice, kada je Christopher Samba pogodio za 2:2.

Na pragu iznenađenja bio je i Sheffield United, koji je također u sedmoj minuti poveo protiv Hull Cityja golom Halforda, ali je obraz Tigrovima spasio Kamil Zayatte u 34. minuti.

Identičnim rezultatom završen je i jedini današnji premierligaški ogled između West Hama i Middlesbrougha. Goste je od prve pobjede nakon 16. studenog prošle godine dijelilo tek sedam minuta, ali je tada izjednačenje Čekićarima donio Ilunga.

Fulham je u potpunosti razočarao u susretu sa Swansea Cityjem, ali je usprkos tome uz puno sreće izvukao neodlučen ishod i ponovljenu utakmicu pred svojim navijačima. Domaćin se pokazao daleko boljim protivnikom, ali je nespretnim autogolom u 44. minuti došao u rezultatski zaostatak.

U 52. minuti Jason Scotland ipak je vratio utakmicu na početak i dao nadu svojoj momčadi da u ponovljenoj utakmici na Craven Cottageu može izboriti četvrtfinale.

FA kup

osmina finala

Swansea City1:1Fulham
Sheffield United1:1Hull City
West Ham 1:1Middlesbrough
Blackburn2:2Coventry City
Watford1:3Chelsea
Everton3:1Aston Villa
Derby County1:4Manchester United
Coventry City1:0Blackburn
Fulham2:1Swansea City
Middlesbrough2:0West Ham
Hull City2:1Sheffield United
Arsenal3:0Burnley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!