Nogomet

Everton nastavio pohod u FA kupu

Borna Rupnik • nedjelja, 15.02.2009.
Everton nastavio pohod u FA kupu
Foto: EPA

Nogometaši Evertona još su se jednom domaćom pobjedom plasirali u sljedeći krug FA kupa. Nogometaši s Goodison Parka četvrtfinale su osigurali nadigravši Aston Villu rezultatom 3:1...

Uzbudljivo otvaranje susreta ponudilo je čak dva pogotka u prvih deset minuta. Čini se da su se mladići u Evertonovom dresu specijalizirali za pogotke u najstarijem engleskom nogometnom natjecanju: nakon što je Dan Gosling izbacio Liverpool, domaćine je protiv trećeplasirane momčadi prvenstva već u četvrtoj minuti silovitim udarcem pod prečku u vodstvo doveo još mlađi Jack Rodwell.

Međutim, nogometaši Martina O'Neilla vrlo brzo uzvraćaju. James Milner uz ponešto sreće s bijele točke gura loptu ispod Tima Howarda i poravnava na 1:1. Na novo vodstvo Evertona čekalo se do 24. minute, kada nakon prekršaja na Victoru Anichebeu sudac ponovno dosuđuje kazneni udarac, a siguran je izvođač Mikel Arteta.

Vezane vijesti

Aston Villa je najbliže novom izjednačenju stigla u razdoblju između 60. i 75. minute, ali Gabriel Agbonlahor, Steve Sidwell i Ashley Young nisu bili precizni, dok je pokušaj Carewa petom izvrsno obranio Howard. To je nekoliko minuta kasnije dobro iskoristio Tim Cahill i kaznio nespretne reakcije u obrani gostiju iz Birminghama.

Do kraja susreta Villa niti u jednom trenutku nije pokazala da je spremna preokrenuti rezultat, te su navijači na Goodison Parku proslavili novi, veliki korak prema putovanju na Wembley.

Manchester United nije dopustio novo iznenađenje na gostovanju kod Derby Countyja. Pitanje pobjednika još su u prvom poluvremenu riješili Nani i Gibson, nedugo nakon odmora na 3:0 povisuje Cristiano Ronaldo, a počasni pogodak za Derby postiže Addison u 56. minuti susreta. Konačnih 4:1 postavio je Welbeck devet minuta prije posljednjeg sudačkog zvižduka.

FA kup

osmina finala

Swansea City1:1Fulham
Sheffield United1:1Hull City
West Ham 1:1Middlesbrough
Blackburn2:2Coventry City
Watford1:3Chelsea
Everton3:1Aston Villa
Derby County1:4Manchester United
Coventry City1:0Blackburn
Fulham2:1Swansea City
Middlesbrough2:0West Ham
Hull City2:1Sheffield United
Arsenal3:0Burnley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!