FA kup, osmina finala, 14.02.2009, 18:30 h
Watford
Watford 1:3 Chelsea
Chelsea

Hiddink krenuo pobjedom

Marin Vuković • subota, 14.02.2009.
Hiddink krenuo pobjedom
Foto: EPA

Premda nije sjedio na klupi Chelseaja u susretu osmine finala FA kupa protiv Watforda, Guus Hiddink je s tribine otpratio hat-trick Nicolasa Anelke koji je londonsku momčad odveo među najboljih osam momčadi u ovom natjecanju.

Nakon poslijepodneva punog neodlučenih rezultata, u posljednjoj subotnjoj utakmici osmine finala FA kupa vidjeli smo i prvu pobjedu te dobili prvog četvrtfinalistu. Bit će to momčad Chelseaja koja je na gostovanju kod Watforda izborila zasluženu pobjedu od 3:1.

FA kup: Svi na popravni!

Vezane vijesti

Novi menadžer Chelseaja Guus Hiddink utakmicu je odgledao s tribina u društvu Romana Abramoviča, dok je na klupi sjedio njegov pomoćnik Ray Wilkins. Očekuje se kako će Hiddink prvi trening odraditi u ponedjeljak, a potom i prvi put sjesti na klupu svoje nove momčadi.

Do pobjede je Chelsea došao zasluženo, uz dominaciju od početka do kraja utakmice, ali ni ovaj put nije moglo bez problema. Naime, vodeći pogodak posve neočekivano postigli su gosti, u 69. minuti Tamas Priskin prebacio je Petra Čecha i donio oduševljenje domaćim navijačima.

Slavlje ipak nije dugo trajalo, u razmaku od samo dvije minute, od 75. do 77., Nicolas Anelka je s dva pogotka preokrenuo rezultat, a potom u samoj završnici dodao i svoj treći za glatkih Chelseajevih 3:1.

FA kup

osmina finala

Swansea City1:1Fulham
Sheffield United1:1Hull City
West Ham 1:1Middlesbrough
Blackburn2:2Coventry City
Watford1:3Chelsea
Everton3:1Aston Villa
Derby County1:4Manchester United
Coventry City1:0Blackburn
Fulham2:1Swansea City
Middlesbrough2:0West Ham
Hull City2:1Sheffield United
Arsenal3:0Burnley

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!