Rukomet

Lazarov: "Ginuli smo na terenu"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 21.02.2009.
Lazarov: "Ginuli smo na terenu"
Foto: Davor Sajko

Uz trenere oba sastava, na presicu poslije dvoboja Pivovarne Laško i Croatia Osiguranja stigla su i dva ponajbolja pojedinca susreta, Zagrebov Lazarov i domaći vratar Rezar. Iz Celja za Sportnet.hr Vedran Attias i Tomislav Pacak...

Uspješan trenerski debi u Ligi prvaka imao je Senjanin Maglajlija: "Mi smo se i pripremali za ovako tešku utakmicu. Obje ekipe su bile u teškoj situaciji, oboje imamo problema. Mi smo morali ići na pobjedu zbog poraza od Chamberyja, kako bi imali bilo kakve šanse. S druge strane, Celje nije imalo takav pritisak, ali oni su igrali za čast i klub, što je dovoljno jak motiv da odigraju dobru utakmicu. Ako ovako Celje igra, onda mora biti prvak Slovenije."

Na kraju je Zagreb do pobjede odvela veća kvaliteta, smatra Maglajlija: "Odlučile su nijanse u datom trenutku, a na kraju je ipak prevagnula kvaliteta na našu stranu."

Vezane vijesti

Domaći trener Tone Tiselj nije mogao biti nezadovoljan nastupom svoje momčadi protiv ipak kvalitetnijeg Zagreba: "Čestitam Zagrebu koji je uspio realizirati svoju kvalitetu i pobijediti. U prvom dijelu smo izgledali loše, ali onda se digla i momčad i publika, pa smo ušli u tijesnu završnicu. Možda je presudila utakmica u Kopru u srijedu, gdje smo potrošili dosta energije. Bila nam je to najbolja utakmica u sezoni protiv najjačeg protivnika. Čestitam svim igračima na pruženoj igri."

Među najboljima u redovima Zagreba bio je Kiril Lazarov: "Sretni smo što smo pobijedili, nije nam bilo lako jer smo bili pod velikim pritiskom. Bilo je dosta dobrih stvari, ali i onih loših, no bitno je da smo bili ekipa na terenu, da smo ginuli jedan za drugog. U Celju su padale i jače momčadi, pa sigurno možemo biti zadovoljni. Napravili smo prvi korak, sad se idemo malo odmoriti i otići u Chambery po iznenađenje i pobjedu."

Zagrebaše je u očaj u drugom dijelu odveo vratar Aljoša Rezar: "Nakon ove završnice sam malo razočaran. Kao mladić sam stajao u redu za utakmice Zagreba i Celja, a sada sam imao priliku biti na terenu. Moramo u sljedećim utakmicama pokazati ovakvu igru, a onda će s tim doći i rezultati."

Maglajliju smo zamolili za objašnjenje ponovnog pada Zagreba u drugom dijelu: "Mi smo napravili razliku dobrom igrom u obrani, protivnik se nije snašao u napadu, a mi smo to realizirali, kao i obrane Škofa. Čim negdje malo zašteka, to se osjeti na rezultatu - oni se se snašli na našu obranu, mi smo fulali niz zicera i odmah smo ušli u neizvjesnu završnicu. To je djelomično i rezultat velikog pritiska. Ovo je bila potpuno drugačija utakmica od Chamberyja, nema veze s tim."

Zašto je Zagreb promijenio način obrane? "Htjeli smo odmoriti igrače, čak i pod cijenu da se smanji razlika za 3-4 gola, ali da u završnicu uđemo sa svježijim igračima. Izmaknulo se malo kontroli, pa se bilo teško ponovno odljepiti."

Liga prvaka - Glavna runda - grupa 2

  • Rezultati
  • Ljestvica

4. kolo

Chambéry 25:23Rhein-Neckar Löwen
Celje Pivovarna L.22:25RK Zagreb
1Rhein-Neckar Löwen 6188:164+248
2RK Zagreb 6176:158+188
3Chambéry  6177:178-18
4Celje Pivovarna L. 6149:190-410

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!