Košarka

Bonn ostao u igri

Borna Rupnik • srijeda, 04.03.2009.
Bonn ostao u igri
Foto: Nikola Movrić

Košarkašima njemačkog Telekom Basketsa nužno je trebala pobjeda protiv EiffelTowersa kako bi ostali u igri za nastavak natjecanja. Do nje su došli na krilima nezaustavljivog Winsomea Fraziera...

Posljednju utakmicu pretposljednjeg kola skupine I Eurochallenge kupa u Bonnu su pred gotovo četiri tisuće gledatelja odigrali Telekom Baskets i EiffelTowers iz Hertogenboscha. U njihovoj je skupini nastup u četvrtfinalu ranije osigurao tek francuski Cholet.

Nizozemci su u prvom ogledu dvije momčadi slavili s uvjerljivih 20 koševa razlike, ali večeras su se stvari počele odvijati u drugom smjeru. Gosti su držali rezultatski priključak do 31:31, ali domaćini tada ubacuju niz dalekometnih šuteva i stvaraju prednost koju više nisu ispuštali.

Vezane vijesti

Uz Fraziera koji je ubacio 27 poena (od čega šest trica) i dodao šest skokova, dvoznamenkast je bio tek Strasser, dok goste predvodili Akerboom s 24 i Richardson s 19 koševa.

Drugog putnika u četvrtfinale odlučit će tek posljednje utakmice jer Liege, Telekom Baskets i EiffelTowersi u ključnih 40 minuta ulaze s omjerom 2-3.

Eurochallenge skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Cholet71:78Belgacom Liege
Telekom Baskets Bonn84:77EiffelTowers Den Bosch
1Cholet 51+42
2Telekom Baskets Bonn 33-10
3EiffelTowers Den Bosch 24-10
4Belgacom Liege 24-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!