Košarka

I Kyiv osigurao prolazak

Branko Barić • srijeda, 04.03.2009.
I Kyiv osigurao prolazak
Foto: Nikola Movrić

U utorak je odigrano sedam od osam susreta petog kola Topa 16 EuroChallengea. Uz Cholet, Proteas i Triumph koji su već prošlog tjedna osigurali četvrtfinale, ovog tjedna im se pridružio i Kyiv svladavši Galatasaray u Istambulu..

Jedini susret iz skupine I koji je odigran u utorak je onaj između Choleta i Liegea. Belgijancima je trebala pobjeda kako bi zadržali izglede za prolazak u drugi krug, kojeg su Francuzi osigurali već prošlog tjedna. Stoga ni ne čudi nešto ležerniji pristup domaćina i pobjeda Liegea 78:71, za što je najzaslužniji Larry Owens koji je ubacio 16 poena. Susret između EiffelTowersa i Telekom Basketa na rasporedu je u srijedu, no bez obzira na njegov ishod drugog četvrtfinalista iz ove skupine dat će direktni obračun Belgijanaca i Nizozemaca sljedećeg utorka.

Najvažniju pobjedu dana ostvario je Kyiv na gostovanju u Istanbulu. Rezultatom 80:73 osigurali su plasman među osam i pritom uništili i posljednje nade Galatasaraya u takav pothvat. Gruzijac Manuchar Markoishvili prvo je ime susreta s 23 postignuta poena kod gostiju. U drugom susretu u skupini J Ewe Basket iz Oldenburga svladao je Virtusa i tako održao mogućnost prolaska u daljnju fazu natjecanja. Da bi se tako nešto na koncu i ostvarilo treba im pobjeda sljedećeg tjedna u Istanbulu i poraz bolonjske momčadi protiv Kyiva.

Vezane vijesti

Zanimljiva je situacija u skupini K. Proetas je već ranije osigurao prolazak, pa ih težak ovotjedni poraz u Rusiji protiv Ural Greata rezultatom 83:57 nije previše pogodio. Pobjeda Cajasola 74:61 u posljednjem meču dana protiv Lokomotiva iz Rostova rezultirala je da Španjolci i dvije ruske momčadi u posljednje kolo ulaze s omjerom 2/3 i svi imaju šansu za prolazak.

Nikakvih uzbuđenja nije bilo u skupini L. Dexia je s uvjerljivih 83:68 nanijela prvi poraz u skupini Triumphu, koji se već polako sprema za četvrtfinale. Bryan Bracey s 20 i Elton Nesbitt s 18 poena predvodili su domaću momčad. Identičnom razlikom EclipseJet je potopio Samaru, pa će o drugom putniku među osam odlučiti izravni dvoboj Nizozemaca i Belgijanaca u posljednjem kolu.

Eurochallenge skupina I

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Cholet71:78Belgacom Liege
Telekom Baskets Bonn84:77EiffelTowers Den Bosch
1Cholet 51+42
2Telekom Baskets Bonn 33-10
3EiffelTowers Den Bosch 24-10
4Belgacom Liege 24-22

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!