Košarka

Boston u problemima

Igor Maračić • ponedjeljak, 09.03.2009.
Boston u problemima
Foto: EPA

Boston Celticsi će utrku s Clevelandom morati nastaviti bez njihovog ponajboljeg igrača, Kevina Garnetta, kojeg na terenima neće biti još najmanje dvije utakmice, a problemi s ozljedama tu ne prestaju...

Prednost domaćeg terena postaje sve teža misija za aktualne NBA prvake. Garnett, Rondo, Scalabrine i Tony Allen su ozlijeđeni i ne zna se kad će svi skupa ponovno zaigrati. Trener Doc Rivers svjestan je da će Bostonu trebati vremena, no ne gubi optimizam: "Želimo prednost domaćeg terena, ali mislimo da možemo pobijediti i u gostima". Kevin Garnett je ozlijedio desno koljeno još 19. veljače i tada je prognoza za oporavak bila dva do tri tjedna. Kao i prošle godine, i ove je KG važna karika s prosjecima od 16.3 koša i 8.8 skokova po utakmici. Posljednju utakmicu Bostona, poraz protiv Orlanda, propustio je i odlični Rajon Rondo, što je omogućilo još uvijek neuigranom Marburyu da uđe u prvu postavu.

Unatoč problemima Boston sa 49 pobjeda i 15 poraza još uvijek drži drugo mjesto Istočne konferencije, istovremeno vodeći mrtvu utrku sa vodećim Cavaliersima, ali sve više prijeti i Orlando (46-16) predvođen raspoloženim Howardom. Lagani rasplet počinje već u srijedu kad odlaze u goste vrućem Miamiju. Bez Garnetta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!