Košarka

Fernandez dobro prošao

Branimir Korać • utorak, 10.03.2009.
Fernandez dobro prošao
Foto: EPA

Težak i nepotreban prekršaj Trevora Arize nad Rudyjem Fernandezom 2.2 sekunde prije kraja treće četvrtine donio je muk u Rose Gardenu. Fernandezu se dugo ukazivala pomoć na parketu, no srećom, nije teže ozlijeđen...

Lakersi su u Rose Gardenu prošli kroz pravi pakao. Doček od strane navijača u jednoj od tri najglasnije dvorane lige, doček od strane "nabrijanih" Blazersa, sve je govorilo u prilog tome kako će još pričekati na prekid negativnog niza u Oregonu. No na kraju susreta ipak se pričalo više o nesportskom potezu Trevora Arize nego o sjajnoj igri Blazersa.

Sve je počelo četiri sekunde prije kraja treće četvrtine kada je Brandon Roy sjajnom reakcijom u obrani ukrao loptu i bacio u kontru za Rudyja Fernandeza, ovaj se u punom trku dignuo na zakucavanje, no Ariza je krajnje neoprezno ušao u njega, zakačio ga tijelom i povukao za ruke. Fernandez je bočno pao na parket, odletio do konstrukcije koša i ostao ozlijeđen ležati.

Liječnici su odmah utrčali u teren i dugo mu ukazivali pomoć Fernandezu. U međuvremenu je došlo do naguravanja na parketu, u tome su sudjelovali najviše Ariza, Odom, Roy i Outlaw. Sve je završeno isključenjem Arize i tehničkom za Roya.

Fernandez je nakon ukazane prve pomoći dobio ovratnik i oprezno je na nosilima iznesen s parketa. Još dok mu se ukazivala pomoć, bilo je vidljivo kako može pokretati noge. Dok mu se ukazivala pomoć, igrači Blazersa zajednički su se okupili pokraj klupe i molili se za Fernandeza, a španjolski reprezentativac doživljavao je prave ovacije iz gledališta.

S nestrpljenjem su se očekivale prve vijesti o Rudyjevom stanju, a već prve naznake govorile su kako će sve biti u redu. Zadobio je jači udarac prilikom pada te mu je natučen kuk i rebra. Snimanja su pokazala kako nije došlo do puknuća i već kroz tjedan dana mogao bi se vratiti na parket.

"Žao mi je, ružno je izgledalo, ali nisam ga mislio ozlijediti. Samo sam išao malo čvršće prema lopti, nikad ne bih ozlijedio igrača. Ne zamjeram ništa niti Portlandovim igračima koji su me napali nakon prekršaja, to je normalno, on je njihov suigrač i oni ga moraju zaštititi. I ja bih isto napravio da se to dogodilo nekom od mojih suigrača. Oni su dobra i jako povezana skupina igrača i sasvim je razumljiva njihova reakcija", govorio je Ariza nakon meča.

Blazerse sad očekuje utakmica s Dallasom u srijedu, sigurno je kako Fernandez neće biti u sastavu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!