Nogomet

Utakmica odluke za Rubčića

Zoran Zdelar, Ivana Strahija • nedjelja, 15.03.2009.
Utakmica odluke za Rubčića
Foto: Sandro Donda

Rijeci danas u goste stižu nogoemtaši Varteksa, a moglo bi se vrlo lako dogoditi da se ovo koaže utakmicom odluke hoće li Kantrida idućeg tjedan tražiti novog trenera ili Robert Rubčić ipak ostaje...

Poraz u Šibeniku uvelike je uzdrmao Kantridu i jedna od glavnih tema proteklih dana je bilo nagađanje hoće li trener Robert Rubčić otići ili ipak ostati. Na kraju je Rubčić odlučio ostati, ali i najavio da nakon prvog idućeg poraza namjerava napustiti Rijeku.

U dvoboju s Varteksom ne računaju da će lako stići do tri boda s obzirom da iznimno respektiraju svog protivnika. "Stiže nam ekipa sa jako dobrim trenerom i jednim od najboljih igrača lige, Mumlekom, no ukoliko mi budemo pokazali karakter te tako ušli u utakmicu borbeno i maksimalno mobilizirani, pobijedit ćemo. Ekipa je jako dobro radila ovaj tjedan, odigrali smo dvije utakmice gdje se nekoliko igrača nametnulo i stoga će biti promjena u ekipi", rekao je Rubčić.

"Moramo krenuti agresivno kao i protiv Zadra kako bi ostvarili pobjedu koja na garantira mir, a onda i rezultat. Sada opet krećemo od nule nakon kiksa u Šibeniku jer dobro smo odigrali nekoliko pripremnih i prve dvije utakmice. Igrači moraju pokazat karakter, a ja vjerujem u snagu ekipe te će na koncu i klub i igrači dobiti na vrijednosti", smatra strateg Rijeke.

U Šibeniku je kapetan Anas Sharini bio gotovo nevidljiv, no moguće da je to bio rezultat bolesti u danima prije utakmice. Danas bi ipak trebao biti maksimalno spreman te se očekuje veliki njegov doprinos. "Vidio sam u igračima maksimalnu ozbiljnost ovoga tjedna. Anas je radio odlično i dignuo se te uz Fernandeza i Štroka moraju biti pravi u sredini gdje će se utakmica lomiti."

Pobjedom u Rijeci Varaždincima bi se svašta otvorilo. Pa čak i treće mjesto, nešto što nisu imali na umu kad je otpočinjala sezona. "Pokušat ćemo odigrati utakmicu koja bi nam donijela zadovoljstvo, jer nas samo dva boda dijele od četvrte pozicije, nakon čega smo na korak do trećeg mjesta. U Rijeci sigurno neće biti lako, trebat će nam mnogo discipline i pameti da ostvarimo ono što želimo", najavio je varaždinski strateg Dražen Besek.

"Pred nama je utakmica u kojoj imamo što napadati, a moja je trenerska filozofija da uvijek idemo na pobjedu, pa tako i s Rijekom. Ta ekipa ima problema, u Šibeniku su doživjeli teški poraz i to sigurno mora ostaviti traga. Primarno nam je napraviti rezultat kojim ćemo ostati među prvih šest, a dalje je sve u našim nogama", rekao je Besek.

Dobra je vijest, posebice što se napada tiče, da se u ekipu vraća najbolji igrač u Varteksovom dresu Miljenko Mumlek, a Besek se nada da će Prahić, Vukman i Golubar, koji imaju manje ozljede, biti na raspolaganju za utakmicu.

Međutim, Varaždinci kao i uvijek imaju plan, jer su dobro prostudirali Riječane i spremni su na njihovu igru: "Na Kantridi nam je uvijek neugodno jer Riječani znaju igrati vrlo agresivno, a Armada ima daje dodatni vjetar u leđa. To je po meni najteže gostovanje za Varteks. Bit će nam važno izbjeći nepotrebne prekide, koje Riječani forsiraju i iznuđuju kad ih ne ide, a k tome moramo izbjeći bočne pozicije, na kojima znaju napraviti pritisak", zaključio je Besek.

T-Com 1. HNL, 22. kolo: Rijeka – Varteks 15.30h

Varteks: Mađarić – Punčec, Lučić, Vukman, Carlos – Jagačić, Golubar, Bloudek, Mumlek – Mujanović, Smrekar

Rijeka: Radman - Kreilach, Budicin, Cerić, Dabac - Landeka, Štrok, Fernandez - Križman, An. Sharbini – Ah. Sharbini.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

22. kolo

Rijeka2:1Varaždin
Zadar2:1Zagreb
Sesvete0:0Slaven Belupo
Inter-Zaprešić0:1Osijek
Dinamo3:0Šibenik
Cibalia1:1Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!