Košarka

Pogledi usmjereni u Split i Zagreb

Branimir Korać • petak, 27.03.2009.
Pogledi usmjereni u Split i Zagreb
Foto: Davor Sajko

Drugo kolo Lige za prvaka košarkaša donosi dva vrlo zanimljiva dvoboja izravnih konkurenata za prolazak u polufinale. Tako će se u Trnskom sastati Zagreb CROBENZ i Zadar, a u Spalladium Areni suprotstavit će se Split CO i Cedevita...

Dva velika dvoboja na rasporedu su u subotu u drugom kolu Lige za prvaka. Sva četiri kluba koja sudjeluju u ta dva susreta imaju imperative pobjeda jer svaki poraz u međusobnim dvobojima znači i udaljavanje od najviših pozicija uoči polufinala, a za neke i od mjesta među četiri.

Zagreb u Trnskom ugošćuje Zadrane u susretu u koji će Zadar ući željan osvete za onaj poraz u NLB ligi koji je dodatno potresao situaciju u klubu. Na tom susretu došlo je do sukoba između Dejana Ivanova i Tornada, a Tornado je nakon susreta krenuo u bojkot zbog po njima nekvalitetnog rada uprave kluba. Ulazak u Ligu za prvaka za oba kluba bio je vrlo uspješan, Zadrani su pregazili Svjetlost Brod dok je Zagreb slavio na važnom gostovanju kod Cedevite.

Vezane vijesti

Cedevita nema pravo na krivi korak, baš kao niti Split. Momčad iz Podsuseda kao i prošle sezone krenula je porazom od izravnog konkurenta na domaćem parketu, raspored im baš i ne ide na ruku i ponovno bi se mogli naći u ranoj fazi u situaciji da otpadaju iz borbe za NLB ligu. Ambicije su velike i to će svakako pokušati spriječiti pobjedom na gostovanju u Splitu. No i splitska računica isključivo govori o pobjedi u ovom susretu nakon što su izgubili u Zagrebu od Cibone i svakako će biti zanimljivo u velebnoj Spalladium Areni gdje će navijači još jednom biti na ispitu kada je pitanje popunjavanje dvorane.

Lagan posao trebala bi imati Cibona u Dubrovniku u nedjelju. Cibosi su u Dubrovniku uvijek bili dobro dočekani i takav doček očekuje se ponovno. Rezultatski ne bi trebali imati problema jer je razlika u kvaliteti ipak na strani gostiju i to bi trebalo biti čisto odrađivanje posla.

U prvom susretu kola igrat će već danas Šibenik i Svjetlost Brod. Obje momčadi u prvom kolu upisale su poraze. Šibenčani nisu bili daleko od pobjede u Dubrovniku i tražit će prvi uspjeh na svom parketu protiv Brođana. Kvaliteta je na njihovoj strani, sada preostaje to pretočiti u rezultat na terenu.

Liga za prvaka, drugo kolo:
Šibenik - Svjetlost Brod 20:00 (petak)
Zagreb CROBENZ - Zadar 17:15 (subota)
Split CO - Cedevita 20:00 (subota)
Dubrovnik - Cibona 18:00 (nedjelja).

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!