Nogomet

Šibenik bez Zeca, a Croatia na ražnju

Ivana Jurica, Borna Rupnik • subota, 04.04.2009.
Šibenik bez Zeca, a Croatia na ražnju
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Situacija oko nastupa Croatije na Kantridi još uvijek nije raščišćena te Sesvećane u Kranjčevićevoj čeka uobičajena bitka za bodove spasa, ali možda i za nadoknadu oduzetog boda. Međutim, s druge strane igrališta stajat će ove sezone vrlo raspoloženi Šibenik koji u metropolu dolazi u ulozi laganog favorita...

S obzirom na to da nogometaši Croatije iz Sesveta ionako imaju zabrinjavajuće malo bodova na kontu i u leđa im gleda tek bodovno poravnati Zadar, eventualna kazna zbog neisplaćenog transfera Darka Vučića umnogome bi otežala igračima pod vodstvom Srećka Lušića zadatak opstanka u prvom razredu hrvatskog nogometa.

S time na umu, poraz protiv raspucanih Šibenčana jednostavno se mora izbjeći. Premda većih problema s kartonima i ozljedama nema, treba vidjeti koliko se uspješno od ozljede oporavio mladi hrvatski reprezentativac Antun Palić o kojemu ovisi mnogo toga u napadačkim planovima sesvetske momčadi. Ne bude li spreman za susret, ponovno bi ga trebao zamijeniti mladi bosanskohercegovački reprezentativac Semir Slomić.

Djelomično olakšanje obrambenoj liniji kojom će dirigirati kapetan Renato Pilipović su određeni problemi u šibenskoj momčadi, što bi Lušićevom sastavu ipak moglo omogućiti da se bolje usredotoči na pronalaženje puta prema gostujućim vratima. No, obrana je protiv Rijeke iskazala nesigurnost i ubilježila brojne propuste koje će u slučaju ponavljanja čak i oslabljeni napad Šibenika nesumnjivo znati kazniti. Stanje na terenu pokazat će koliko je reprezentativna stanka koristila za uigravanje defenzivne četvorke.

Vrlo je važno da na najboljoj mogućoj razini odigraju Stjepan Jukić i Aljoša Vojnović, od kojih se očekuje puno trke i neprestano stvaranje pritiska na zadnji red Šibenika, a želi li Croatia do bodova ne smiju zakazati ni bokovi koji trebaju donositi kvalitetne lopte u protivnički šesnaesterac kako bi se stvorilo dovoljno prilika za toliko potrebne pogotke.

Nogometaši Šibenika s jasnim su ciljem otputovali u Zagreb na ogled s pretposljednjom Croatijom. Iako su tijekom tjedna imali problema s ozljedama i postojala je mogućnost da će biti bez nekolicine važnih igrača, ti su se igrači oporavili i to je zalog šibenskog optimizma uoči utakmice.

Motiva protiv Sesvećana Šibenčanima neće nedostajati. Za trenera Ivicu Kaliniću Croatia je jedina momčad, uz Dinamo, koju nije uspio pobijediti otkako sjedi na klupu momčadi sa Šubićevca. Početkom sezone Croatia je slavila i na Šubićevcu što je još jedan dodatni motiv Modrima da se za taj poraz i revanširaju u Kranjčevićevoj za koju ih vežu ugodna sjećanja (u posljednjem susretu tamo odigranom, doduše protiv Zagreba, Šibenik je slavio s visokih 4:0).

"Očekujem dobru igru i da po mogućnosti ne izgubimo, a pobjeda bi bila fantastična. Sigurno da je Croatiji ova utakmica od velike važnosti, možda i jedna od presudnih jer s eventualnim gubitkom bodova doveli bi se u vrlo nelagodnu situaciju. Međutim, to je njihov problem. Mi imamo svoje planove, ali i svoje probleme" - kaže trener Šibenčana Ivica Kalinić.

Problemi koje trener Kalinić spominje odnose se na probleme s ozljedama. Zbog tri žuta kartona na put u metropolu nije ni krenuo prvi šibenski strijelac Ermin Zec koji je u odličnoj formi. Tijekom tjedna problema s ozljedama/bolestima imali su i drugi napadač Rodić (viroza) i Gović (upala potkoljenice), ali obojica bi ipak trebala zaigrati od prve minute. Umjesto Zeca i Ademija koji je također ozlijeđen, mjesta u udarnoj postavi trebali bi zauzeti Joško Kovač i Ivan Elez. Potvrda je to kako će Šibenčani i u Kranjčevićevoj igrati napadački nogomet s ciljem da dođu do novih bod(ova).

"Postavit ćemo se muški, hrabro i disciplinirano, na način kako to uvijek i radimo. Ja se nadam da će iz takve igre proizaći i dobar rezultat, a dobar rezultat bi bio i bod, a ako budu i sva tri onda nitko sretniji od nas" - optimist je strateg Šibenčana.

T-Com 1.HNL, 24. kolo: Croatia Sesvete - Šibenik 15:30h

Croatia Sesvete: Radoš - Čutura, Pilipović, Mus, Landeka - Agić, Pollozhani - Palić, Jukić, Juroš - Vojnović

Šibenik: Blažević – Kwedi, Bonacin, Raič, Celiščak – Milanović, Elez, Alispahić, Gović - Kovač, Rodić

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

24. kolo

Inter-Zaprešić1:0Slaven Belupo
Sesvete0:1Šibenik
Zadar3:1Rijeka
Varaždin1:2Zagreb
Osijek1:0Hajduk
Cibalia3:4Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!