Nogomet

Dođite u Vinkovce!

Ante Jukić • subota, 04.04.2009.
Dođite u Vinkovce!
Foto: Davor Sajko

Maksimirskih 0:0 protiv Osijeka u prošlom kolu ne ostavlja previše izbora nogometašima Dinama uoči još jednog slavonskog iskušenja. Žele li zadržati korak s Hajdukom, Modri više ne smiju gubiti bodove u "malim" utakmicama, no nešto će se u nedjelju pitati i Cibaliju, koja već četiri prvenstvena kola ne zna za poraz. Osim ovim pozitivnim nizom, Vinkovčani se uoči gostovanja aktualnog prvaka hrabre i remijem kojeg su protiv istog protivnika izborili u jesenskom dijelu prvenstva...

Gotovo četiri godine stadion uz Bosut nije vidio kamere HRT-a, no jednom kad je krenulo, Vinkovčani se ne daju "otjerati" s malih ekrana ljubitelja nogometa diljem "Lijepe naše". Tri tjedna nakon što su na istom mjestu usporili zahuktali Hajduk, nogometaši Cibalije pokušat će otkinuti bodove i drugom hrvatskom velikanu. Iako su svi u nebesko-plavom taboru svjesni koliko je Dinamo, pogotovo u situaciji kad im je svaki bod u "mrtvoj utrci" sa Splićanima važan, velik zalogaj, optimizam naprosto "pršti" iz slavonske ravnice...

"Dinamo je kvalitetnija momčad on nas i nesumnjivo u ovaj dvoboj ulazi kao favorit, no s prvim sučevim zviždukom sve to pada u vodu. Bez obzira na probleme koje imamo s kartoniranim i ozlijeđenim igračima, siguran sam da oni koji istrče na teren mogu pomrsiti račune Zagrepčanima. Iako ne bi bili nezadovoljni ni s jednim bodom, zašto ne razmišljati o sva tri?", retorički se upitao strateg Cibalije, prije nego je i ponudio razloge svog optimizma:

"Već protiv Hajduka pokazali smo da se možemo ravnopravno nositi s najboljima, neporaženi smo, usprkos brojnim izostancima, ostali i u Koprivnici, tako da se imamo potpuno pravo nadati uspjehu u nedjelju. Uostalom, Dinamo je ove sezone već jednom "polomio zube" u Vinkovcima - jesenas smo ih dočekali nakon šest uzastopnih poraza, pa smo svejedno odigrali 1:1."

Iako se u sastav vraća nekolicina igrača koja nije mogla igrati u Koprivnici, nebesko-plavi ni u nedjelju neće nastupiti s idealnom jedanaestoricom. Medvid i Matić imaju tri žuta kartona, Leutaru igrati ne da koljeno, a vrlo je upitno hoće li se do utakmice oporaviti Makarin. Također, na ozljedu se žali i Mešić, no on će po svemu sudeći ipak zaigrati. Vrlo je to važna vijest za Stanka Mršića, budući da je obrana "najtanji" dio vinkovačke momčadi.

"Ja uvijek kažem - dok jednom ne smrkne, drugom ne svane, Nekim igračima nenadano se ukazala prilika za nastup u prvoj postavi, a njima je sada iskoristiti je i čvrsto "zacementirati" svoju poziciju", zbori Mršić, misleći prvenstveno na Tomislava Čuljka, koji je prekrasnim pogotkom donio bod u Koprivnici i tako "kupio" mjesto za nedjeljni obračun s Dinamom.

"Pun stadion, TV prijenos i ime protivnika iz svakog od nas će izvući maksimum. Vjerujem da u takvoj atmosferi nećemo izgubiti", prenio nam je svoja očekivanja Čuljak, pozivajući se na jesenski dvoboj istih rivala: Tada sam također počeo od prve minute, a na kraju smo osvojili bod. Neka tako bude i u nedjelju".

Nakon što je saslušao svog igrača, Stanko Mršić želio je za kraj druženja s novinarima reći još nešto, vezano uz aktualnu nogometnu "groznicu" koja trese istok Hrvatske: "Drago mi je da ćemo u nedjelju u Slavoniji imati dvije vrlo važne utakmice, koje bi mogle dodatno "zakuhati" bitku za naslov. Dosta ljudi iz Vinkovaca poslijepodne će otići pogledati Hajduka u Osijek, a očekujem i da će ništa manji broj gledatelja iz Gradskog vrta "potegnuti" ovdje. Svim ljubiteljima nogometa mogu poručiti - dođite u Vinkovce!"

Premda je stanje njegova gležnja još uvijek problematično, mjesto u autobusu koji je Modre poveo na istok našao je i Mario Mandžukić, o čijem će nastupu u stručnom stožeru aktualnog prvaka odlučiti neposredno prije početka utakmice. No, s Mandžukićem ili bez njega, ambicije Dinama ostaju iste - u Vinkovcima se traži isključivo pobjeda.

"Prava na izbor nemamo, nama igra samo pobjeda. Reprezentativnu stanku iskoristili smo dobro, radili smo na nekim novitetima koje ja želim uvesti u igru Dinama i očekujem da ćemo to demonstrirati već u Vinkovcima", odlučan je uoči polaska za Slavoniju bio trener Modrih, Krunoslav Jurčić, koji se potom osvrnuo na momčad svog kolege Stanka Mršića:

"Cibalia je vrlo borbena i uporna momčad, momčad koja "grize" do posljednje minute. Uz sve to, posjeduju i nekoliko vrlo kvalitetnih igrača, no naravno da imaju i određenih slabosti, koje ćemo na terenu probati pretočiti u pobjedu."

I dok nastup Marija Mandžukića i dalje "visi u zraku", kod Ante Tomića i Dejana Lovrena sve je jasno - njih dvojica u Vinkovcima sigurno nastupiti neće. Načet ozljedom je i Mirko Hrgović, no Jurčić je naglasio kako očekuje da s njim neće biti problema. "Za njega se najmanje bojim. On je i dosad pokazao da može istrpjeti veliku bol", pohvalio je Hrgovića strateg Zagrepčana, ne želivši otkriti jedanaestoricu koju će u nedjelju suprotstaviti nebesko-plavim trupama. Svoju odluku Jurčić je obrazložio željom da zadrži napetost među svojim igračima, ali i malim psihološkim "ratom" sa Stankom Mršićem.

T-Com 1. HNL, 24. kolo: Cibalia – Dinamo 20:15

Cibalia: Burcsa - Duvnjak, Milardović, Mešić, Lukačević - Mazalović, Pavličić, Husić, Čuljak - Baraban, Malčić

Dinamo: Butina - Etto, Bišćan, Kovač, Hrgović - Calello, Vrdoljak, Sammir, Ibanez - Sivonjić, Tadić

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

24. kolo

Inter-Zaprešić1:0Slaven Belupo
Sesvete0:1Šibenik
Zadar3:1Rijeka
Varaždin1:2Zagreb
Osijek1:0Hajduk
Cibalia3:4Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!