Košarka

Iverson out do kraja sezone

Igor Maračić • nedjelja, 05.04.2009.
Iverson out do kraja sezone
Foto: EPA

Allen Iverson i Detroit konačno su riješili trakavicu oko njegovog (ne)igranja. Iverson sigurno neće igrati do kraja sezone, a vrlo vjerojatno neće igrati ni playoff, ako Pistonsi tamo i budu. Kako god to zvučalo, privremeno je baš takav scenarij možda i najbolji, kako za Iversona, tako i za Detroit...

"Radije bih u mirovinu, nego ponovio sve ovo. Nisam naviknut na to. Teško je fizički i psihički." Tek nedavno Iverson je tako opisivao situaciju u kojoj se nalazio. Kazna za (ne)tučnjavu, ozljeda, mjesto na klupi i mala minutaža su za igrača koji je devet puta nastupao na All Star utakmici jednostavno previše.

Pistonsi i njihov predsjednik Joe Dumars objavili su nakon sastanka u petak kako se u svemu ovome radi samo o ozljedi i da je nakon razgovora s Allenom i njegovim agentom utvrđeno kako bi na obostrano zadovoljstvo najbolje bilo da više ne igra. Zbog ozljede. "Nikoga ne želimo na bilo koji način osramotiti", izjavio je Dumars.

Iversonov agent, kao i on sam, potvrdili su to. "Mislim da je za mene i za ekipu najbolje da ne igram do kraja sezone." To su riječi iskupljenja, a A.I. se i ispričao za svoje nedavno ponašanje. Čeka nas zanimljivo ljeto, kad Iverson postaje slobodan igrač, i tek će tad epilog ove priče biti poznat.

Igrača poznatog pod nadimkom The Answer ne treba posebno predstavljati. MVP naslov 2001., svemirske brojke u rookie godini (po četrdeset koševa u pet utakmica zaredom!), rookie sezone 1996/97, 27.7 koševa u prosjeku karijere... I tako dalje. Sve to čini ga velikim igračem, unatoč tome što je jedan od mnogih bez naslova.

11 godina u Philadelphiji, tri u Denveru (koji su preporođeni i drže drugu poziciju na Zapadu s Billupsom kao vođom) i ova manje uspješna, kako za njega tako i za Pistonse, u Motownu. U 54 utakmice s njima ima 17 koševa i pet asistencija u prosjeku, za 36 minuta na terenu. Da li će 33-godišnji Iverson biti "odgovor" koji traži neka nova ekipa ili će dobiti još jednu šansu? To je pitanje. Bez odgovora.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!