Košarka

Šok za Spurse: Ginobili out!

Tomislav Pacak • utorak, 07.04.2009.
Šok za Spurse: Ginobili out!
Foto: EPA

U sezoni koja je uglavnom donosila probleme s ozljedama, najgora vijest za San Antonio stigla je pred završnicu regularne sezone i početak doigravanja...

Manu Ginobili će zbog problema s desnim gležnjem propustiti ostatak sezone! Veliki je to udarac ambicijama San Antonio Spursa koji su se nadali kako će, konačno kompletirani, biti ozbiljan suparnik LA Lakersima, Clevelandu i Bostonu za naslov prvaka. Spursi vladaju neparnim godinama u NBA, osvojili su naslove 1999., 2003., 2005. i 2007. godine, gotovo uvijek iz "prikrajka", kada se to nije očekivalo.

Ove će sezone, međutim, to biti puno teže učiniti bez Ginobilija, San Antonijevog "x faktora", briljantnog igrača s golemim košarkašim IQ-om i pobjedničkim mentalitetom.

Ginobili je nakon All-Star stanke propustio 19 utakmica kako bi sanirao tu ozljedu desnog gležnja, no povratak je trajao tek nekoliko utakmica. U porazu protiv Clevelanda Argentinac je opet osjetio gležanj, a testovi su pokazali kako se radi o stres-frakturi desnog gležnja - ova sezona za njega je izgubljena.

Ginobilija nikako ne ide s gležnjevima - San Antonio je lani izgubio finale Zapada djelomično i zbog toga što je Argentinac bio vidno usporen ozljedom lijevog gležnja kojeg je operirao nakon OI te je propustio početak sezone.

Usprkos raznim ozljedama, od Ginobilija preko Tima Duncana kojeg muče koljena, San Antonio se nekako "šlepao" kroz sezonu zahvaljujući sjajnom Parkeru, a u Spursima su se nadali kako će se svi na vrijeme oporaviti i u doigravanje ući potpuno spremni.

Nažalost po navijače Spursa, to neće biti slučaj, pa je velika trojka ostala na - duetu. Mogu li Duncan i Parker pomrsiti račune Lakersima? Teško, ali pokazali su u prošlosti da ih nikada ne treba otpisati...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaTop temaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!