Košarka

Tri izrazita favorita

Branimir Korać • utorak, 14.04.2009.
Tri izrazita favorita
Foto: Kristijan Komarica

Sedmo kolo Lige za prvaka bit će razvučeno zbog nastupa Cibone na Final Fouru NLB lige, a u tri susreta koji su na rasporedu ovaj utorak i srijedu, očekuju se sigurne pobjede papirnatih favorita...

Derbi sedmog kola Lige za prvaka košarkaša između Cibone i Zagreba prebačen je za kasniji termin zbog Ciboninog nastupa na Final Fouru NLB lige. Međutim, unatoč izostanku pravog derbija sve do odigravanja te utakmice, barem na jednom dvoboju možemo se nadati neizvjesnosti.

Na papiru je najizjednačeniji dvoboj onaj između Svjetlosti i Cedevite. Brođani se nalaze na samom dnu, nemaju niti jednu pobjedu, ali pod svaku cijenu žele pokazati kako mogu biti konkurentni i to će pokušati već protiv Cedevite. Te momčadi se jako dobro poznaju, igrale su i u prvom dijelu A-1 lige i Zagrepčani su upravo u Brodu upisali jedan od rijetkih poraza.

Međutim, za razliku od tih susreta Cedevita je jača za iskusnog Cummingsa, u Brodu nije igrao niti Bradley, tako da je sada situacija ponešto drugačija. Cedevita kao i Brođani želi pokazati kako njihove velike ambicije nisu bile samo najave u prazno i do kraja sezone pokušat će zagorčati život onima koji se bore za najviše pozicije.

U preostala dva susreta favoriti su poznati i sve osim uvjerljivih pobjeda na papiru jačih momčadi, bilo bi veliko iznenađenje.

Zadar će u svojoj dvorani ugostiti mladu momčad Šibenika i pokušati nastaviti niz uvjerljivih pobjeda na svom parketu. Razlika u kvaliteti između ova dva sastava je prevelika da bi gosti mogli nešto više očekivati i taj susret njihovim mladim igračima trebao bi biti samo još jedno veliko iskustvo.

Slična je situacija u dvoboju Splita i Dubrovnika. Splićani bi se također morali bez problema prošetati do pobjede, no Dubrovnik je u nekoliko susreta pokazao kako ima materijala i domaćin će morati ozbiljno ući u utakmicu kako bi izbjegao neugodnosti. Dodatni problem predstavljaju im ozljede Stipanovića i Štembergera, međutim, i bez njih su izraziti favoriti.

A-1 Liga za prvaka, sedmo kolo:
Zadar - Šibenik 19:00 (14. travanj)
Split CO - Dubrovnik 19:00 (14. travanj)
Svjetlost Brod - Cedevita 18:30 (15. travanj)
Zagreb Crobenz - Cibona 17:30 (2. svibanj).

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!