Rukomet

Bralo i Starček u finalu

Željko Kubatka • ponedjeljak, 20.04.2009.
Bralo i Starček u finalu
Foto: Axel Heimken

Njemački Thüringen u kojem igraju Katarina Bralo i Petra Starček izborio finale Challenge kupa u Turskoj, nažalost to nije uspjelo ekipi Lidije Horvat rumunjskom Rulmentulu...

U Brasovu igrala se zanimljiva utakmica pred dvije tisuće vatrenih rumunjskih navijača koji su očekivali pobjedu i ulazak u finale Kupa EHF-a Rulmentula što bi poslije prošlogodišnjeg finala u Kupu kupova bio izvrstan uspjeh za ekipu u kojoj igra naša Lidija Horvat. Rumunjski tim je iz prve utakmice u španjolskom Estelli Navarro imao odličan neriješen rezultat što je bio razlog za veliki optimizam Rumunjki. Utakmica je dobro počela za rukometašice Rulmentula visokim vodstvom koje se do poluvremena istopilo. Imale su suigračice Lidije i vodstvo u 58. minuti ali niti to nije bilo dovoljno za raspoložene i uporne Španjolke koje postižu zadnja dva gola za pobjedu i veliko španjolsko slavlje. Lidija Horvat za Sportnet.hr je izjavila: “Što da kažem, nažalost nije završilo onako kako smo priželjkivale. Utakmicu smo otvorile super, bilo je 6:1 i nakon toga smo stale, nismo se više vraćale u obranu i igračice Itxaka brzo su se vratile u igru, a o napadu da ne pričam. Previše grešaka, nediscipline. Ipak smo na poluvrijeme otišle sa jednim golom prednosti (14:13). Početak drugog poluvremena najavio je katastrofu, brzo su nam pobjegle na četiri razlike ali uspjele smo se obraniti par napada za redom, izjednačile smo na 26:26 i u 58. minuti uspjele i povesti 27:26 ali nažalost tada smo stale, nismo znale to sačuvati i na kraju je Itxako otišao u finale.“ U drugom susretu razlika Leipziga je bila visokih deset golova iz prvog susreta pa je bilo teško za očekivati da prošlogodišnji pobjednk Kupa EHF-a ruski Dinamo to dostigne u Volgogradu. Za utjehu im ostaje pobjeda sa četiri gola s kojom su se oprostile od Europe.
Španjolsko – njemačko finale.

Kup EHF-a
Itxako - Rulmentul Urban Brasov 23:23, 28:27; 51:50
Leipzig – Dinamo 25:15, 20:24; 45:39

U finalu Kupa pobjednika kupova sastat će se dvije skandinavske ekipe. Norveški Larvik i danski FTC koji su visokim pobjedama u oba susreta polufinala uvjerljivo izborili finale. Biti će to finale dostojno Lige prvakinja sa izvrsnim rukometašicama kao što su u Larviku golmanica Lene Rantala, lijevi bek Linn-Kristin Riegelhuth ili pivot Heidi Loke a suprotstavit će im se u danskom FCK-u Srpkinje Ana Batinić i Tanja Milanović, Crnogorka Maja Savić, Ruskinja Emiliye Turey, Njemica Nadine Krause i na golu Cecilei Leganger. Larvik je svoje suparnice norveški Gjerpen ispratio sa 31 golom minusa a FTC klub iz glavnog grada Danske Kopenhagena već je u Njemačkoj isprašio „apotekarke“ iz Leverkusena sa 21:9, što su potvrdili i rutiniranom pobjedom u Danskoj.

Kup pobjednika kupova
Bayer 04 Leverkusen – FCK 9:21, 18:22; 27:43
Larvik – Gjerpen 37:20, 37:23; 74:43

U Izmiru drama na kraju utakmice, Turkinje su imale 15 sekundi prije kraja priliku za postizanje gola i prolaz u finale ali je na vratima bila raspoložena Katarina Bralo koja je spriječila gol i osigurala svom timu finale Challenge kupa. Petra Starček je postigla tri gola a bivša igračica TVIN-a Makedonka Daniela Noveska najefikasnija sa sedam golova za njemačku ekipu. I u drugoj utakmici u francuskom Nimesu neizvjestan kraj. Njemački ProVital je je u prvoj utakmici minimalno pobijedio (23:22) i to je uspješno branio do samog kraja kada je dosuđen sedmeraca za domaću ekipu pri vodstvu Francuskinja 25:24, Jennie Florin postiže svoj osmi gol vrijedan finala. U finalu će se sastati njemački Thüringen, trenutno na predzadnjem mjestu u domaće prvenstvu i Cercle Nimes treća ekipa francuskog prvenstva.

Challenge kup
Thüringen – Izmir 34:28, 27:32; 61:60
ProVital Blomberg-Lippe – Cercle Nimes 23:22, 24:26, 47:48

Izvrstan i uzbudljiv rukomet se igrao u svim euro kupovima a što posebno raduje dvorane su bile prepune u svim utakmicama. Ždrijebanje Lige prvakinja i euro kupova biti će u utorak 21. travnja u stožeru Europske rukometne federacije u Beču.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!