Nogomet

Besek: "Bit će to praznik nogometa"

Ivana Strahija, Tomislav Globan • srijeda, 22.04.2009.
Besek: "Bit će to praznik nogometa"
Foto: Sandro Donda

Utakmice Slavena Belupa i Varteksa nerijetko su obilovale atraktivnim potezima i golovima, a oba trenera uvjerena su da će gledatelji moći uživati i ovu srijedu...

Slaven Belupo u Zadru je izvrsnom predstavom prekinuo neugodan niz bez pobjede (čak i bez pogotka!) u gostima te je napokon spojio dvije pobjede u nizu. Za treću valjat će svladati Varteks koji ne blista ovo proljeće, no Varteks koji je jesenas slavio u inače teško osvojivoj koprivničkoj "tvrđavi".

Mile Petković s veseljem očekuje utakmicu s Varaždincima: "Utakmice Slavena i Varteksa uvijek su nudile neizvjesnost i sportski rivalitet, uvjeren sam da će tako biti i ovaj put. Varteks ima kvalitetnu momčad koja samo stjecajem okolnosti nije u samom vrhu."

Jasna su trenerova očekivanja od svojih igrača: "Mi nakon pobjede u Zadru imamo obavezu zbog plasmana, samih sebe i rivaliteta, napraviti sve što je moguće da dobijemo tu utakmicu kod kuće, što sigurno neće biti lako. No, to nam mora biti ambicija od prve do zadnje minute, i očekujem da će igrači u svih 90 minuta biti maksimalno koncentrirani i da ćemo susret uspješno za nas privesti kraju."

"Bit će to praznik nogometa", rekao je u najavi utakmice s Koprivničancima trener Varteksa Dražen Besek. Krojači protiv Farmaceuta, ili "bolje po domaći" Šnajderi protiv Apotekara, trebala bi to biti utakmica bez mržnje, nepotrebne agresije i svega onog što zna pratiti nogometne derbije.

"Mislim da Hrvatskoj moramo pokazati što to znače dobrosusjedski odnosi, a samo nogomet može profitirati u takvoj utakmici. Ni nas ni igrače Slaven Belupa ne treba posebno motivirati za srijedu, jer su naše nogometne sudbine isprepletene u svim segmentima, imamo iznimno dobre prijateljske odnose jedni s drugima i pobjeda Varteksa ili Slaven Belupa bit će temelj za međusobno zadirkivanje, a ne razlog za ljutnju", optimistično na duel gleda Besek.

Činjenica jest da je koprivnički tim daleko ispred Varteksa, tu su i europske ambicije, a serija dobrih rezultata te bodovna zaliha na strani su domaćina. Ipak je Varteksov strateg uvjeren da i njegova momčad ima što pokazati: "Bilo bi, ali ujedno i ne bi bilo, iznenađenje da uzmemo nešto, jer smo tamo kao kod kuće. Moramo biti kvalitetni i učinkoviti i to je to", zaključio je Besek.

Varaždinac ipak neće raspolagati svojim glavnim asom, Miljenkom Mumlekom, koji će još uvijek navijati s tribina zbog prestroge kazne od tri utakmice neigranja. Pridružit će mu se i Lučić, koji je u susretu protiv Šibenika dobio svoj treći žuti karton. S druge strane, u konkurenciju se vraćaju Papa i Šimek, pa će to, kad se sve zbroji i oduzme, uzrokovati poneku promjenu.

Kako se čini, Lučićevo mjesto pripast će Carlosu, Melnjak će na lijevu stranu, a Papa u vezu od prve minute, dok je odlični Vuk uvijek u planu za klupu, s koje će ući kao "đoker zovi". On je briljirao u nedjeljnom duelu protiv Šibenika i donio dizanje kvalitete igre Varteksa po ulasku, no trener je kazao kako njegovu minutažu još uvijek treba dozirati, jer još nije ulovio kontinuitet.

Slaven Belupo: Rodić - Purić, Kokalović, Rogulj, Maras - Poldrugač - Gregurina, Posavec, Jajalo - Vručina, Delić.

Varteks: Mađarić – Vukman, Carlos, Prahić, Melnjak – Brezovec, Golubar, Bloudek, Papa – Mujanović, Smrekar

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

27. kolo

Slaven Belupo2:1Varaždin
Šibenik0:1Rijeka
Osijek1:1Inter-Zaprešić
Zagreb4:0Cibalia
Hajduk5:0Sesvete
Dinamo2:0Zadar
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!