Nogomet

Više od tri boda

Ivana Jurica, Mihaela Bradovski • subota, 25.04.2009.
Više od tri boda
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Samo četiri dana nakon neočekivanog poraza od Rijeke na Šubićevcu pred nogometašima Šibenika novi je izazov pred domaćim navijačima. U goste stiže neugodni Zagreb koji je bio uvjerljiv u prošlom kolu. Dvije i pol godine čekaju Modri na pobjedu nad Pjesnicima na Šubićevcu. Hoće li ovog puta uspjeti?

Pomalo neočekivano, ali zasluženo slavlje Rijeke na Šubićevcu nije dobro sjelo pristašama Modrih. Ono što daje razlog za brigu je što Kalinićeva momčad već pune dvije utakmice na Šubićevcu nije postigla pogodak. I Zadar i Rijeka odlučili su se za totalno defenzivni nogomet, a kad se tako igra Šibenik vrlo teško može probiti bunker. Na takvu će se taktiku vrlo vjerojatno odlučiti i u redovima Zagreba, jer ako krenu u otvoreno nadigravanje s Modrima ne piše im se dobro.

"Vrlo nesretno smo izgubili utakmicu od Rijeke. Normalno da to nismo očekivali. Ali, spletom okolnosti ostali smo bez iti jednog boda. Sad nas čeka vrlo neugodna momčad Zagreba koja se digla u formi. Domaćini smo, želimo pobijediti, podignuti i navijače iako znamo da će biti vrlo teško" - kaže Arijan Ademi, najmlađi član prve postave Šibenika.

Sastav koji je Kalinić poslao na teren protiv Rijeke neće biti identičan onom koji će zaigrati protiv Zagreba. Iako je počeo s treninzima utakmicu s Pjesnicima propustit će Ermin Zec koji bi trebao biti spreman do Koprivnice. Susret će propustiti i Damir Milanović, ali zbog kartona. U sastav se vraćaju Vedran Celiščak i Ivan Elez, a umjesto Alena Šubića mjesto u vršku napada zauzet će Joško Kovač.

Za nogometašima Zagreba polovično je uspješan tjedan. Nakon poraza i vrlo blijede igre u Rijeci uslijedila je najbolja utakmica sezone i četiri pogotka u mreži Cibalije. Stoga će biti zanimljivo vidjeti kako će momčad Luke Pavlovića odgovoriti na izazov zvan Šubićevac. Sjećaju se "bijeli" boda sa početke sezone, koji su izborili u prilično "šarenom" sastavu, a iako nitko u Ulici pjesnika nije spomenuo težak domaći poraz (0:4) sigurno je kako im je i ta utakmica u glavama pred novi odlazak u Šibenik.

"Idemo u Šibenik odigrati dobru utakmicu koja će nam donijeti bodove i tako ćemo se postaviti od prve minute. Moramo zadržati napadački, kreativni dio iz susreta sa Cibalijom, s tim da moramo malo više pripaziti na čvrstoću u obrani. Uz pozitivan dio iz prošlog susreta, moramo popraviti obrambeni dio jer nam je Cibalia napravila nekoliko dobrih situacija u napadu. Dolje će nam to posebno trebati jer je to takav teren i takav protivnik gdje je agresivnost primarna", nedvosmisleno je prije polaska razmišljao trener Pavlović.

Protiv Vinkovčana napadački je dvojac Vugrinec - Krstanović sjajno surađivao, a potonji se sve češće i redovitije upisuje u strijelce. "Krstanović jako dobro igra, u dobroj je formi. S druge strane, Vugrinec ima još problema s tom laganom ozljedom. Danas je već situacija bolja iako je jučer propustio trening s momčadi. No, naša igra uvelike ovisi upravo o njemu jer se on nalazi na najtežem dijelu momčadi, tamo gdje su protivnički igrači najgušće posloženi, a on tamo uspješno kreira i razigrava momčad i mislim da je to napad koji će i protiv Šibenčana funkcionirati."

Strateg Pjesnika za Šibenik nije pripremio nikakve posebne taktičke zahtjeve, niti je igru svoje momčadi i u jednom trenu pripremao ovisno o sastavu protivnika. "Ne znam dal će Zec zaigrati, u pripremi utakmice mene ne zanima niti protivnik, a vjerujte mi, često do samog susreta ne znam niti tko nam sudi. Šibenik je jedna iskusna momčad koja je zajedno sa trenerom već jedno vrijeme na okupu. Igraju agresivan nogomet s dva izrazito brza napadača." U odnosu na srijedu, u sastavu Zagreba doći će do tek jedne promjene. Umjesto povrijeđenog Šovšića u središnjici će zaigrati Marin Oršulić.

Šibenik i Zagreb odigrali su do sada 35 utakmica i "bijeli" iz Kranjčevićeve su uspješniji: imaju 19 pobjeda, Šibenik deset, dok je šest susreta završilo bez pobjednika, gol razlika 60:40 u korist Zagreba. Gledajući samo susrete na Šubićevcu Šibenik je uspješniji: ima osam pobjeda, Zagreb pet, dok je pet utakmica završilo bez pobjednika, gol razlika 24:22. Posljednji susret, odigran 31. kolovoza 2008. godine, završio je bez pobjednika 1:1.

T-Com I. HNL, 28. kolo, Šibenik - Zagreb, 16:30 h:

Mogući sastavi:

Šibenik: Blažević - Kwedi, Raič, Bonacin, Celiščak - Ademi, Elez, Alispahić, Gović - Kovač, Rodić.

Zagreb: Škorić - Mujdža, Kartelo, Ivanković, Pejić - Jurendić, Parlov, Oršulić, Špičić - Krstanović, Vugrinec.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

28. kolo

Rijeka6:2Slaven Belupo
Šibenik2:1Zagreb
Sesvete1:1Osijek
Inter-Zaprešić0:0Cibalia
Zadar0:3Hajduk
Varaždin1:6Dinamo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!