Rukomet

Challenge: Resita neriješeno u Istanbulu

Željko Kubatka • nedjelja, 26.04.2009.
Challenge: Resita neriješeno u Istanbulu
Foto: Ivana Strahija

Rumunjske ekipe zabilježile dobar rezultat u prvim utakmicama polufinala Challenge kupa, Suceava pobijedila švicarski Bern Muri dok je Sport Resita u Istanbulu igrala neriješeno sa Bešiktašem…..

Na sjeveroistoku Rumunjske u gradiću Suceavi igrala se prva polufinalna utakmica dviju ekipa iz gornjeg dijela tablice u domaćim prvenstvima. Rumunjska Suceava je ekipa sastavljena isključivo od domaćih igrača dok su Švicarci pojačani sa zvezdašem Goranom Cvetkovićem i Dancem Nicolai Hansenom. Utakmica se igrala pred „prepunim“ gledalištem u dvorani sa 450 mjesta.

Izjednačen susret je odlučen u 50-oj minuti kada je igrač Berna Stephan Leiser dobio treće isključenje pri minimalnom vodstvu Rumunja. Poslije isključenja domaća ekipa uspijeva do kraja napraviti zalihu od četiri gola pred uzvrat u Bernu. U Suceavi se istakao lijevi bek Adrian Cirhut sa devet i reprezentativac Rumunjske Cristian Adomnicai sa šest postignutih golova. Najefikasniji na utakmici je bio Švicarac Benjamin Steiger sa deset golova u rumunjskoj mreži.

Evo što je za Sportnet.hr rekao Goran Cvetković: "Rezultat u Suceavi ukratko mogu opisati kao realan odnos snaga u datom trenutku, obzirom na okolnosti koje su do njega dovele. Moja ekipa je u posljednje vrijeme opterećena velikim brojem ozljeda tako da u Rumunjskoj nismo mogli računati na četiri igrača iz prve postave, uz to smo imali veoma težak put do Suceave tako da, ne želeći da ovo zvuči kao alibi, minus od četiri gola ne predstavlja nedostižnu razliku. Što se samog meča Rumunji nisu imali veću prednost od četiri gola, a mi smo dobar dio utakmice i vodili. Konačnu razliku je odlučilo posljednjih četiri minuta, gdje smo od rezultata 31:30, nespretno otišli na konačnih 35:31. Za utakmicu u Bernu vraćaju nam se dva igrača koja nisu igrala u Rumunjskoj, a tu bih prije svega istakao golmana Ebingera (godinama unazad prvog golmana Švicarske reprezentacije), tako da imamo realne nade za uspjeh, na osnovu onoga sto su Rumunji u prvom meču prikazali, uz veliku podršku njihove publike. Odlučujuće bi moglo biti to što smo postigli 31 gol u gostima, što u ovakvim duelima predstavlja važan faktor."

U drugo polufinalnom susretu odigranom u Istanbulu sastali su se domaćin Bešiktaš i rumunjska Sport Resita. Iako Bešiktaš u svojim redovima ima pojačanja iz Srbije, Rusije i Bosne i Hercegovina rumunjska ekipa je izraziti favorit za prolaz u finale jer je Sport Resita u prošle dvije sezone pobjednik Challenge kupa i uz četiri rumunjska reprezentativca (Ciubotaru, Filip, Irimescu i Piriianu) igraju tri izvrsna igrača iz Srbije a predvodi ih Bojan Butulija koji se istakao i u ovoj utakmici. Turska ekipa je imala prednost u prvom dijelu utakmice dok je Resita potpuno vladala u drugom dijelu i većinom imala rezultatsku prednost sve do samog kraja kada su turski rukometaši poravnali rezultat. Bojana Butulija i Dušan Pešić su najzaslužniji za dobar rezultat rumunjske ekipe, Butulija je završio utakmicu sa devet golova a Pašić sa pet.

Rumunjske ekipe su ostvarile dobar rezultat u prvim utakmicama, osobito Sport Resita dok će Suceava u Bernu morati čuvati +4. Uzvrati se igraju u slijedeću subotu i nedjelju u švicarskom Bernu i rumunjskoj Resiti.

Challenge kup, polufinale, prvi susreti
CSU Suceava - BSV Bern Muri 35:31 (18:16)
Besiktas JK - UCM Sport Resita 26:26 (14:13)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!