Košarka

Zadar na teškom iskušenju

Branimir Korać • utorak, 28.04.2009.
Zadar na teškom iskušenju
Foto: Bruno Karadža

Svega nekoliko dana nakon što su u svojoj dvorani imali težak dvoboj sa Zagrebom, Zadrani će u desetom kolu Lige za prvaka košarkaša gostovati u Splitu. Što se ostalih susreta tiče, moglo bi biti zanimljivo u Dubrovniku dok su Cibona i Zagreb veliki favoriti...

Vrlo važna utakmica i za Splićane i za Zadrane. Zadar se nalazi u borbi za prvo mjesto uoči doigravanja i u Splitu mora uzeti pobjedu dok se Splićani još uvijek nadaju kako nisu izgubljene sve šanse za hvatanje barem trećeg mjesta koje bi donijelo nastup u NLB ligi. Trenutna forma obje momčadi ne govori previše, Splićani igraju dosta promjenjivo, no to isto vrijedi i za Zadar i za očekivati je neizvjestan dvoboj.

U nedavnom susretu u Zadru domaćin je bio bolji uz lošu igru Splićana kojima je nedostajao momčadski duh u tom susretu, posebno kod Lucasa Gordona i Eddieja Shannona. Međutim, u posljednjim susretima vidio se napredak u tom segmentu i ovo bi trebala biti drugačija utakmica. Zadrani i dalje imaju problema sa sastavljanjem momčadi i pobjeda Splita ne bi bila iznenađenje.

Split i Zadar jedini će igrati u srijedu dok će preostala tri susreta biti na meniju danas. Najneizvjesnije moglo bi biti u Dubrovniku gdje gostuje Cedevita. Zagrepčani su odigrali Ligu za prvaka ispod svih očekivanja, Dubrovčani su trenutno ispred njih i u susret ulaze kao lagani favoriti. Teško da Dubrovnik može do doigravanja, iako nije sve izgubljeno i šanse postoje, ali unatoč tome u susret protiv budžetom višestruko jače momčadi ući će vrlo motivirani.

Cibonu očekuje gostovanje u Šibeniku gdje ne bi trebala imati baš nikakvih problema. Mlada domaća momčad nada se što boljem pružanju otpora za njih prejakim Cibosima i s tom mišlju i ući će u susret. Međutim, razlika u kvaliteti je prevelika i sve osim uvjerljive pobjede Perasovićeve momčadi bilo bi prvoklasno iznenađenje.

Slično vrijedi i za dvoboj Svjetlosti i Zagreba iako ovdje razlika u kvaliteti nije toliko izražena kao kod Šibenčana i Cibosa. Ipak, Zagreb je veliki favorit i morao bi do pobjede. Nakon poraza u Zadru, Zagrepčani su obzirom na konačnih minus šest ipak ostali ispred Zadrana po međusobnom omjeru i ne žele kompromitirati taj rezultat.

Liga za prvaka, deseto kolo:
Zagreb Crobenz - Svjetlost Brod 18:30
Šibenik - Cibona 19:00
Dubrovnik - Cedevita 19:00
Split CO - Zadar 19:00 (srijeda).

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!