Automoto

SEAT dominira, Čolak bez vremena

Vedran Babić • petak, 01.05.2009.
SEAT dominira, Čolak bez vremena

Ako se po jutru dan poznaje onda će i treća ovosezonska utrka WTCC-a proteći u dominaciji SEAT-a. Njegovi su vozači, naime, okupirali šest od prvih osam mjesta na današnjem testiranju u marokanskom Marakešu, a prvo mjesto je "za dlaku" zauzeo vodeći u ukupnom poretku, Yvan Muller. Naš Marin Čolak ostao je bez vremena...

Nakon jučerašnjeg druženja s navijačima na jednom od lokalnih trgova vozači WTCC-a "bacili" su se na posao. Petak je po običaju rezerviran za testiranja, a kako to uglavnom biva prava uzbuđenja "čuvaju" se za nedjeljne utrke.

SEAT-ovi vozači ponovno su dominirali pa je tako Yvan Muller za svega četiri tisućinke bio brži od drugoplasiranog Alaina Menua iz Chevroleta. Menuov kolega, Robert Huff bio je drugi najbolji od "ostatka svijeta", zauzevši četvrto mjesto. Šveđanin Rickard Rydell, koji dijeli prvo mjesto u poretku s Mullerom, bio je treći s nešto više od šest desetinki slabijim vremenom.

"Automobil je vrlo stabilan i ugodan za vožnju. Odradio sam nekoliko krugova i bez previše pritiskanja postavio sasvim solidno vrijeme", zaključio je Huff, a s njim se slaže i momčadski kolega, Alain Menu: "Rezultat je vrlo pozitivan i nadam se da ćemo ovu brzinu zadržati kroz cijeli vikend."

Hrvatska nada, Marin Čolak na stazu je izašao samo jednom, ali se zbog problema sa kvačilom odmah vratio u boks pa je testiranje završio bez postavljenog vremena. Nadamo se kako će u sutrašnjim kvalifikacijama stvari krenuti na bolje za našeg vozača koji je u prve dvije utrke sakupio skromna četiri boda u poretku za Yokohama trofej.

Kvalifikacije započinju sutra u 17 sati po hrvatskom vremenu, a prije toga odradit će se dva slobodna treninga s početkom u 11, odnosno 14 sati.

WTCC, Marakeš, testiranje:
1. Y. Muller (FRA/SEAT) 1:50.694
2. A. Menu (ŠVI/Chevrolet) + 0.004 sec
3. R. Rydell (ŠVE/SEAT) + 0.651 sec
4. R. Huff (VB/Chevrolet) + 0.686 sec
5. G. Tarquini (ITA/SEAT) + 0.731 sec
6. J. Gene (ŠPA/SEAT) + 0.946 sec
7. T. Monteiro (POR/SEAT) + 0.985 sec
8. T. Coronel (NIZ/SEAT) + 1.175 sec
...
24. Marin Čolak (HRV/SEAT) - bez vremena

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!