Automoto

Video: Slavlje Chevroleta, Čolak napreduje

Vedran Babić • nedjelja, 03.05.2009.
Video: Slavlje Chevroleta, Čolak napreduje

Vikend u marokanskom Marakešu zasigurno će ostati u lijepom sjećanju momčadi Chevroleta i njihovim vozačima, Robertu Huffu i Nicoli Lariniju koji su na trećoj postaji WTCC sezone upisali premijerne pobjede s novim Cruzom. Naš Marin Čolak prvu je utrku završio 15., a u drugoj je bio još dva mjesta više...

Prve utrke na marokanskom tlu protekle su u znaku Chevroleta čiji su vozači slavili u obje utrke. Robert Huff je vodio od prvog do zadnjeg kruga prve utrke dok je u znatno uzbudljivijoj drugoj utrci pobjedu odnio 45-godišnji Talijan Nicola Larini koji je tako napokon stigao do svoje prve pobjede u WTCC-u.

Već u drugom zavoju prvoga kruga udes. Do danas vodeći u ukupnom poretku, Rickard Rydell, zabio se u Jörga Mullera i morao završiti svoj nastup. Nastradao je desni kotač Rydellovog SEAT-a, a pošto je automobil ostao nasred staze, pozvan je bio safety car, koji je "kružio" jedan krug.

Na čelu utrke i dalje je bio Huff i to ispred četiri SEAT-a (Tarquini, Y. Muller, Gene, Monteiro), a nakon 3-4 odvožena kruga Huff i Tarquini su se polako počeli odvajati od ostatka, pa je njihova prednost iznosila nekih 2,5 sekunde.

Highlights prve utrke

Sve do pretposljednjeg od 11 krugova nije bilo uzbuđenja, a onda je Yvan Muller načinio jednu od vrlo rijetkih pogrešaka te je izgubio treće mjesto od Jordija Genea, što je ujedno bila i jedina promjena među vodećom osmoricom u prvoj utrci. Tarquini je dakle završio drugi, a Gene treći.

Marin Čolak startao je kao 18., a mirna vožnja i nekoliko odustajanja donijeli su mu sasvim solidno 15.mjesto u ukupnom poretku tj. četvrto u poretku za Yokohama trofej.

Druga utrka ponudila je kudikamo više uzbuđenja. Treći iz prve utrke, Gene, zbog problema s autom nije niti startao, a na stazu je ponovno izašao safety car, i to zbog nekoliko odustajanja (Hernandez, Tanev, Poulsen, Van Lagen).

Kolonu je predvodio Jörg Muller ispred Larinija, Alaina Menua, Yvana Mullera, Gabrielea Tarquinija, Huffa, Augusta Farfusa i Andyja Priaulxa.

Mnogo brži i jači Chevroleti, Larini i Menu, odmah su krenuli u napad na Mullerov BMW. U petom krugu Menu je pretekao Larinija, ali je u tom pokušaju negdje "zakačio" svoj automobil, zbog čega je morao u boks. Na stazu se vratio par krugova poslije, vjerojatno zbog testiranja automobila, ali svakako ne zbog pokušaja osvajanja bodova.

Highlights druge utrke

U osmom krugu Muller je napokon podlegao sve većem pritisku Larinija te je na izlasku iz jedne šikane udario u zid i izgubio još dvije pozicije od Yvana Mullera i Roberta Huffa, pa se na kraju morao zadovoljiti s četvrtim mjestom.

Tako je 45-godišnji Larini stigao do svoje prve pobjede u WTCC-u, koja će ga sada odvesti na osmo mjesto ukupnog poretka s 14 bodova. Naš Marin Čolak drugu je utrku završio kao 13., iako je na samom startu utrke izgubio čak tri mjesta i u jednom se trenutku našao na 18. poziciji.

U poretku za Yokohama trofej završio je peti što znači da je s novih ukupno devet bodova zarađenih danas Čolak trenutno drži sedmu poziciju s 13 bodova. U vodstvu je i dalje Španjolac Felix Porteiro koji je danas bio treći i četvrti.

U ukupnom poretku na čelu je Yvan Muller s 43 boda, 12 više od Gabrielea Tarquinija i 11 više od Rickarda Rydella koji danas nije stigao niti do trećeg zavoja prve utrke.

Za sve ljubitelje ovog sve popularnijeg sporta i u Hrvata ponovimo kako će se večeras s početkom oko 22.30h na HRT2 prikazati snimka obje današnje utrke iz Marakeša.

WTCC Marakeš, prva utrka, (11 krugova):
1. R. Huff (VB/Chevrolet) 24:04.240
2. G. Tarquini (ITA/SEAT) + 1.729
3. J. Gene (ŠPA/SEAT) + 5.583
4. Y. Muller (FRA/SEAT) + 7.044
5. T. Monteiro (POR/SEAT) + 7.410
6. N. Larini (ITA/Chevrolet) + 8.577
7. A. Menu (ŠVI/Chevrolet) + 9.043
8. J. Muller (NJE/BMW) + 9.839
...
15. Marin Čolak (HRV/SEAT) + 31.487

WTCC Marakeš, druga utrka (11 krugova):
1. N. Larini (ITA/Chevrolet) 27:29.960
2. Y. Muller (FRA/SEAT) + 1.399
3. R. Huff (VB/Chevrolet) + 1.778
4. J. Muller (NJE/BMW) + 2.728
5. G. Tarquini (ITA/SEAT) + 3.068
6. A. Farfus (BRA/BMW) + 3.991
7. T. Monteiro (POR/SEAT) + 4.907
8. F. Engstler (NJE/BMW) + 6.779
...
13. Marin Čolak (HRV/SEAT) + 39.038

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoVideoWTCC

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!