Automoto

Larini: "Čini se kao da sanjam"

Goran Markuš • utorak, 05.05.2009.
Larini: "Čini se kao da sanjam"

Dvostrukom pobjedom na VN Maroka Chevrolet je vrlo brzo stigao i do prvih pobjeda za novi Cruze čiji je napredak iz utrke u utrke sve vidljiviji. Najsretniji vozač na gridu bez pogovora bio je Nicola Larini koji je odličnom vožnjom u drugoj utrci napokon stigao do svoje prve WTCC pobjede...

U momčadi Chevroleta, očekivano, zadovoljstva nije nedostajalo, a posebno sretan bio je Nicola Larini koji je u Marakešu ostvario svoju prvu WTCC pobjedu: "Napokon! Ovo je fantastičan dan za mene i ekipu, posebice nakon što smo u Puebli Chevroletu donijeli svega jedan bod."

"Mukotrpan posao na novim automobilima napokon se isplatio i dvostruka pobjeda savršen je zaključak odličnog vikenda. Još uvijek ne mogu vjerovati - čini se kao da sanjam", izjavio je očigledno presretan Larini.

Uz Larinija, najzadovoljniji vozač na gridu svakako je bio Robert Huff koji je u prvoj utrci pobijedio da bi se u drugoj probio na odlično treće mjesto: "Za početak htio bih čestitati Nicoli koji je napokon stigao do svoje prve pobjede - svaka čast."

"Što se moje vožnje tiče kod prve utrke bilo je krucijalno proći kroz prvi zavoj kao vodeći što sam uspio. Nakon toga, usprkos nekim manjim problemima sa kočnicama, bez ozbiljnijih problema zadržao sam Tarquinija iza sebe. U drugoj utrci profitirao sam sa nekoliko odustajanja što je rezultiralo borbom sa Yvanom za drugu poziciju. Kako Yvana smatram jednim od najtežih vozača za pretjecati morao sam se pomiriti sa i dalje odličnim trećim mjestom", zaključio je Huff.

Iako se uslijed lošijeg nastupa Rickarda Rydella izdvojio na vodećoj poziciji u ukupnom poretku, Yvan Muller žali zbog nekoliko pogrešaka tijekom VN Maroka: "Napravio sam početničku pogrešku - naime, u prvoj šikani u prvoj utrci prekočio sam se što me stajalo pada iza Jordija. Moja krivica."

Ipak, i sam Muller slaže se da mjesta za strah još uvijek nema: "Međutim, moram biti zadovoljan. I dalje sam vodeći sa 12 bodova "viška" što je odličan rezultat, no prvenstvo je dugo i mjesta za opuštanje nema. Ovakve pogreške više se ne smiju događati."

Nešto lošiji nastup Rydella i Augusta Farfusa sjajno je iskoristio Gabriele Tarquini koji se probio na odlično drugo mjesto u ukupnom poretku: "Problemi sa motor koji su se pojavili odmah nakon kvalifikacijama na sreću nisu utjecali na moj učinak u prvoj utrci, no u drugoj su me spriječili da se borim za sam vrh. Ipak, konačnim ishodom vrlo sam zadovoljan i samo se mogu nadati da će ovakvih vikenda biti pregršt i tijekom ostatka sezone."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!