Automoto

Huff iznenadio poleom, Čolak 18.

Goran Markuš, Vid Horvat • subota, 02.05.2009.
Huff iznenadio poleom, Čolak 18.

Za sutrašnju utrku u Marakešu startna pozicija pripala je Robertu Huffu, a drugo mjesto osvojio je Talijan Gabriele Taquini. Naš Marin Čolak bio je nešto uspješniji nego u Brazilu i Puebli, no imao je tek 18. vrijeme nakon oba treninga...

Pomalo iznenađujuće do prvog mjesta u kvalifikacijama stigao Britanac Robert Huff. Prvoplasirani u poretku vozača Yvan Muller zauzeo je četvrto mjesto dok je prvi red i odličnu vožnju Chevroletovih vozača trebao upotpuniti Alain Menu, no suspendiran je od sudaca u drugim kvalifikacijama te je pao na 10. mjesto. Naš Marin Čolak zauzeo je 18. mjesto što je za jedno mjesto bolje nego na zadnje dvije utrke.

"Koliko god rezultat bio pozitivan moram priznati da sam iznenađen. Automobil se pokazao izuzetno pouzdanim i stabilnim, ali prvo startno mjesto bilo je puno više od onoga čemu smo se nadali stoga sam, naravno, vrlo zadovoljan. Izgleda da su se se silna testiranja u Puebli i Meksiku napokon isplatila", zaključio je Huff.

Međutim, nije Huff jedini zadovoljan sa napretkom Cruzea. "Iako je uistinu razočaravajuće kad izgubite drugu startnu poziciju za "sučevim stolom" drago mi je što je i Cruze napokon pokazao sav svoj potencijal koji ćemo tijekom sezone tek ozbiljnije početi i iskorištavati", zaključio je Menu.

Najbolji na zadnjim kvalifikacijama u Puebli i treći u poretku vozača Farfus bio je tek 13. ali je podbacio i vozač SEAT-a, Rickard Rydell koji je imao 12. vrijeme što je za njega loš rezultat. Tako je izostala očekivana dominacija SEAT-a koji se nadao boljem uspjehu.

Britanac u Chevroletu osvojio je prvi pole position za svoju momčad ove sezone. A kao drugi će startati Talijan Taquini koji je inače imao treće vrijeme, dok će vodeći u ukupnom poretku Muller početi kao treći.

Inače je na treninzima u marokanskom Marakešu najbolje vrijeme imala momčad SEAT-a, no iznenađujuće slabijom vožnjom u nastavku, kada se borilo za prve pozicije za utrku su podbacili. Zanimljiva je bila vožnja Šveđanina Rydella, na prvom treningu je imao najbolji rezultat, ali je poslije odvozio vrlo slabo.

WTCC, Marakeš, kvalifikacije:
1. R. Huff (GBR/CHEVROLET) 1:49.789
2. A. Menu (SUI/CHEVROLET) 1:49.956
3. G. Tarquini (ITA/SEAT) 1:50.086
4. Y. Muller (FRA/SEAT) 1:50.156
5. J. Gene (SPA/SEAT) 1:50.266
6. N. Larini (ITA/CHEVROLET) 1:50.372
7. T. Monteiro (POR/SEAT) 1:50.770
8. F. Engstler (GER/BMW) 1:51.643
...
18. Marin Čolak (HRV/SEAT) 1:52.524

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoWTCC
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!