Rukomet

Skandinavski dvoboj za rukometne sladokusce

Željko Kubatka • četvrtak, 07.05.2009.
Skandinavski dvoboj za rukometne sladokusce
Foto: Dragan Kovač

U Kupu pobjednika kupova igrat će se finale dostojno Lige prvakinja, kod Larvika gostuje danski FCK klub legendarne igračice i trenerice Anje Andersen, njemački Thuringen hrvatskih rukometašica Katarine Bralo i Petre Straček gostuje kod jake francuske ekipe Nimes dok će se u Kupu EHF-a igrati španjolsko – njemački susret...

U finalima euro kupova nema više hrvatski klubova ali će hrvatske rukometašice Katarina Bralo i Petra Starček igrati u finalu Challenge kupa protiv francuskog Cercle Nimesa. Katarina Bralo je za Sportnet.hr izjavila: "Sve su cure zdrave i fit osim Alexandre Uhlig koja je prije tjedan dana imala operaciju koljena pa četiri tjedna mora pauzirat. Ekipa Nimesa je dobra ekipa koja ima izvrsne šutere koje su fizički jake. Za njih igraju tri francuske reprezentativke. Želimo ostvariti što bolji rezultat da bi u Erfurtu pred punom dvoranom sa 3000 gledatelja osvojili pehar."

Španjolsko – njemačka borba za prvaka Kupa EHF-a započinje u španjolskom gradiću Estelli koji će ugostiti, nama dobro poznati iz susreta sa Podravkom, njemački Leipzig. Radi se o susretu dviju podjednakih ekipa. Itxako je vodeća španjolski klub dok je Leipzig na drugom mjestu i imat će priliku borit se za njemačkog prvaka. U polufinalu Leipzig je isprašio branitelja naslova prvaka Kupa EHF-a, ruski Dinamo u prvom susretu sa deset golova i uzvrat u Volgogradu je bio samo formalnost. Itxako je pobijedio rumunjski Rulmentul u Brasovu u drugoj polufinalnoj utakmici i plasirao drugi put za redom u finale što i nije iznenađenje kada znamo da u Itxaku igraju reprezentativke Španjolske Alonso Bernardo, Fernandez Molinos, Barno San Martin i uz pojačanja iz Brazila i Rumunjske moglo bi se dogoditi da poslije prošlogodišnjeg finala ovaj put i osvoje pehar Kupa EHF-a.

U Kupu kupova prava rukometna poslastica sa puno izvrsnih rukometašica. U skandinavskom dvoboju norveški Larvik će braniti titulu pobjednika Kupa pobjednika kupova u susretu sa danskim FTC-om koju vodi i trenira Anja Andersen. Susret bez favorita odličnih skandinavskih ekipa biti će odlučen tek u drugoj utakmici u Kopenhagenu. Može li Larvik obraniti naslov prvaka pitali smo pomoćnog trenera Tor Odvar Moena: "Naravno da možemo! U dobroj smo formi i spremni smo za FCK. Ova utakmica će biti konačni test ove sezone. Naš tim je u odličnom stanju i jako motiviran za obranu Kupa. Kao i protekle sezone čini se da smo dobro tempirali formu. Od Uskrsa smo se fokusirali na tjelesnu pripremljenost. Igrali smo dvije dobre utakmice protiv Gjerpena u polufinalu KPK-a i u domaćem play offu lako pobijedili u polufinalu protiv Byasena i finalu protiv Vaga koje smo igrali sa uglavnom mlađim rukometašicama i one su bile odlične."

Osim finala najprestižnijeg klupskog rukometnog natjecanja Lige prvaka ljubitelji rukometa moći će izravno pratiti i finala drugih euro kupova putem interneta na ehfTV.com. Ovaj vikend će se moći pratiti utakmica Itxako – Leipzig dok je za uzvratnu utakmicu, tjedan dana kasnije izabrano finale KPK-ova FCK – Larvik.

Kup EHF-a, finale, prva utakmica
Itxako - Leipzig

Kup pobjednika kupova, finale, prva utakmica
Larvik – FCK

Challenge kup, finale, prva utakmice
Cercle Nimes - Thüringen

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!