Nogomet

"Dinamo je stavio obje ruke na trofej"

Zoran Zdelar • nedjelja, 10.05.2009.
"Dinamo je stavio obje ruke na trofej"
Foto: Kristijan Komarica

Hajdukov trener Ante Miše priznaje da je Dinamo ove nedjelje položio obje ruke na trofej prvaka Hrvatske za ovu sezonu, dok Robert Rubčić može uživati u idućih tjedana dana...

Nakon što je Varteks protekle nedjelje doveo Hajduk u iznimno neugodnu situaciju, nogometaši Rijeke su im na proslavi 22. rođendana Armade dodatno otežali situaciju svojim preokretom i pobjedom od 2:1. Splićanima su nakon gostovanja na Kantridi ostale tek minimalne teoretske šanse, koje bi vrlo lako mogle nestati već u idućem kolu.

Robert Rubčić ponovno ima razloga za zadovoljstvo nakon što se prije tjedan dana njegovi igrači nisu iskazali u Maksimiru kod Dinama. Niz pobjeda na Kantridi je nastavljen i nakon što je riječki travnjak posjetio Hajduk. "Sigurno da sam zadovoljan jer znam da smo igrali protiv jakog Hajduka. Oni su htjeli pokazati da su prava ekipa, kontrolirali su tijekom većeg dijela utakmice igru, stvarali su nam dosta problema. Imaju vrhunske igrače u sredini terena, ali moram biti zadovoljan. Utakmica je bila teška, a mislim da smo zasluženo slavili", rekao je Rubčić za HTV neposredno nakon utakmice.

Još ne tako davno u Hajduku su pokušavali smisliti način kako smanjiti broj napadača, a sad ispada da ih upravo neefikasnost onih koji su ostali na Poljudu košta borbe za titulu prvaka države. "Ja zaista ne znam što napraviti da mi zabijemo iz prilika koje stvaramo. Nervoza je, hvala Bogu, bila prisutna jer nas je ova utakmica ostavljala u utrci za prvaka. Neću reći definitivno, ali Dinamo je sada stavio obje ruke na pehar", priznao je Ante Miše.

Hajdukov trener nema puno vremena za osvježiti svoje igrače, jer već u srijedu putuju upravo Dinamu u goste u sklopu finala Kupa Hrvatske. "Moramo što prije zaboraviti ovaj poraz jer nas u srijedu čeka teška utakmica s Dinamom u Kupu. Nisu igrači glavama već bili u Maksimiru, oni su dali sve od sebe na Kantridi. U prvom poluvremenu možda nismo igrali kao što bi trebali, ali mene boli to što Hajduk ne može zadržati vodstvo od 1:0 u zadnjih 14 minuta utakmice."

Sudac je Riječanima mogao u prvom poluvremenu dosuditi izvođenje kaznenog udarca prilikom pada Anasa Sharbinija, no na to se nije odlučio. Rubčić nije smatrao potrebnim to suviše isticati. "Mi smo dosta daleko i teško nam je vidjeti s te udaljenosti je li bilo kontakta. Vjerujem sucu da je ispravno postupio."

Kad je Hajdukov napadač Nikola Kalinić u jednom naletu nogom zakačio glavu Ivana Mancea, Rubčiću je vrlo vjerojatno pao mrak na oči, baš kao i njegovom vrataru. Naime, prvi vratar Velimir Radman je ozlijeđen, a na klupi je imao Andreja Prskala koji još uvijek čeka na prvoligaški debi. Srećom po Rijeku, Mance je mogao nastaviti utakmicu. "Sigurno da je za pobjedu zaslužan i golman Mance koji je savršeno odradio svoj posao. Ja moram čestitati svim igračima jer su stvarno dali zadnje atome snage. Našim vjernim navijačima, Armadi, također čestitam rođendan."

Miše se složio s Rubčićem da je Hajduk bio bolji, ali ipak čestita Rijeci na pobjedi. "Mislim da smo bili bolja momčad, da smo imali izrazitije prilike, ali čestitam Rijeci. Mi sad idemo pred vjerojatno pun Maksimir i pokušat ćemo tamo izvući što bolji rezultat."

"Mi smo ove sezone puno napravili, ali na kraju smo se kompromitirali. Sve što smo dobro napravili, sad smo prosuli. Utakmica protiv Varteksa nam je definitivno bio šok. Danas smo trebali pobijediti Rijeku, a sad ovako bez obzira na poraz moram pronaći način da momčad pripremim za Zagreb", rekao je Miše.

Rijekin trener na kraju je ipak rekao kako smatra da je završnicu prvenstva odlučio Varteks svojom pobjedom na Poljudu. "Moji igrači su pokazali nakon Maksimira da su karakterna ekipa, odigrali su na najbolji mogući način. No, mislim da je prvenstvo odlučeno Hajdukovim porazom protiv Varteksa."

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

30. kolo

Šibenik0:2Dinamo
Slaven Belupo2:1Zagreb
Varaždin2:3Osijek
Zadar3:1Cibalia
Sesvete0:3Inter-Zaprešić
Rijeka2:1Hajduk
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!