Rukomet

Španjolkama velika prednost

Željko Kubatka • ponedjeljak, 11.05.2009.
Španjolkama velika prednost

Jedino je španjolski Itxako uspio u prvoj utakmici finala euro kupova za rukometašice osigurati dobru zalihu golova, skandinavski duel je očekivano protekao u ravnopravnoj borbi u kojoj je Larvik stekao dva gola prednosti, Nimes pobijedio Thüringen u čijim redovima su značajnu ulogu imale hrvatske rukometašice...

U norveškom Drammenu pred nešto više od 1500 gledatelja Larvik je pobijedio sa mršavih dva gola razlike danski FCK u kojem igraju uz trenericu Anju Andersen skoro kompletni prošlosezonski Slagelse. Pomoćni trener Larvika Odvar Tor Moen misli da je ovo ipak dobar rezultat: "Najvažnije je da smo pobijedili. Mislim da to nije tako loš rezultat i isto možemo napraviti u Danskoj." Sa deset postignutih golova Linn–Kristin Riegelhuth je bila najbolja u redovima Larvika, dok su Maja Savić i Emiliya Turey šest puta bile uspješne za FCK. Treba istaknuti i odličnu Norvežanku na danskom golu Ceciliju Leganger. I u Kopenhagenu u drugoj utakmici finala biti će to neizvjesna utakmica u kojoj će Larvik braniti titulu pobjednika Kupa pobjednika kupova.

Španjolke potpomognute svojim temperamentnim navijačima napravile su najveću zalihu pred uzvrat Kupa EHF-a narednog vikenda. Dvije i pol tisuće gledatelja u Estelli vodilo je svoju ekipu prema uvjerljivoj pobjedi od početka utakmice. Veliki pritisak gledatelja na slovenski sudački par utjecao je na dužinu napada Njemica i veliki broj njihovih tehničkih grešaka, čak 31-u. Rukometašice Itxaka su odigrale jednu od svojih najboljih utakmica što im je i donijelo pobjedu od osam golova prednosti. Najbolje Španjolke su bile golmanica Silvia Navarro i efikasna Nely Carla sa devet golova. Trener njemačke ekipe Heine Jensen mišljenja je da još nije sve izgubljeno i kada su mogli pobijediti ruski Dinamo sa deset golova razlike mogu to dostići i sa Itxakom.

Susret Nimesa i Thüringen odlučen je u zadnjih deset minuta. Do tada su Francuskinje imale stalnu minimalnu prednost a polovicom drugog poluvremena gošće su imale priliku povesti što nisu iskoristile i od tada je njihova igra prepuna pogrešaka a isticao se neefikasan napad pa su Francuskinje uspjele napraviti +4 gola do kraja utakmice. Katarina Bralo na njemačkom golu je spasila svoj Thüringen od većeg poraza a Petra Starček je bila najbolji strijelac sa šest golova, najefikasnija Francuskinja Jennie Florin sa pet golova. Dojam je da su to po kvalitete podjednake ekipe i uz podršku publike njemački drugoligaš može dostići prednost od -4 gola i postati pobjednik Challenge kupa.

Kup EHF-a, finale, prva utakmica
Itxako – Leipzig 27:19 (14:8)

Kup pobjednika kupova, finale, prva utakmica
Larvik – FCK 23:21 (12:10)

Challenge kup, finale, prva utakmice
Cercle Nimes – Thüringen 26:22 (15:14)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!