Košarka

Šetnja za vodeću četvorku?

Branimir Korać • utorak, 12.05.2009.
Šetnja za vodeću četvorku?
Foto: Martina Japundžić

Predzadnje kolo Lige za prvaka košarkaša donosi lagan posao za četvorku koja se već plasirala u polufinale doigravanja. Od vodećih momčadi u goste će tek Cibona dok preostala tri pretendenta na naslov igraju na svom parketu...

Prvi će na parket u 13. kolu Lige za prvaka izaći Zagreb Crobenz i Dubrovnik. U jedinom susretu koji je na rasporedu u utorak Zagrepčani dočekuju Dubrovnik i traže pobjedu koja ih ostavlja na trećem mjestu ispred Splićana.

"Pred nama je još utakmica s Dubrovnikom, momčadi iz donjeg dijela tablice i u tom susretu, vjerujem da sve ovisi o nama. Moramo pred našim navijačima upisati novu pobjedu i završiti seriju utakmica u Trnskom na pozitivan način", u najavi susreta za službenu stranicu Zagreba kazao je trener Bajramović. Dobra vijest po njega je povratak Ante Tomića koji će sigurno dobiti određenu minutažu.

Splićani će u Spalladium areni ugostiti Šibenik i vjerojatno visoko slaviti. Šibenčani su posve pali, očito je kako im jako nedostaje ozlijeđeni Luka Petković i teško da će se moći oduprijeti Splićanima koji nakon pobjede protiv Zagreba žele dokazati kako to nije bio samo dobar dan već je riječ o podizanju forme prije završnice.

Šibenčani su nanizali nekoliko vrlo neugodnih poraza i psihološki baš i nisu u najboljem stanju. Split bi tu činjenicu dodatno mogao iskoristiti i upisati laganu pobjedu koja ne bi bila nikakvo iznenađenje.

Lagan posao trebala bi imati i Cibona u Slavonskom Brodu. Razlika u kvaliteti između ove dvije momčadi je ipak prevelika, Cibona se ne smije opuštati jer još uvijek teoretski nema poziciju broj jedan uoči doigravanja i za očekivati je kako će Slavonski Brod proći bez problema.

Nakon očajnog ulaska u Ligu za prvaka, Brođani su se malo posložili i sada izgledaju osjetno bolje. Međutim, Perasović ima i previše aduta i kvalitetnih igrača da bi se doveli u neke probleme.

Na papiru najintrigantnije izgleda dvoboj Zadra i Cedevite. Cedevita je najveće razočaranje Lige za prvaka, brzo su ostali bez mogućnosti ulaska među četiri i još jedna sezona može se proglasiti neuspješnom.

S druge strane Zadar je u subotu protiv Cibone pokazao kako izgleda sve bolje i u pravo vrijeme podiže formu. Protiv Cedevite će to morati i potvrditi te dodatno zabrinuti vodeću momčad lige uoči nokaut faze.

Liga za prvaka, 13. kolo:
Zagreb Crobenz - Dubrovnik 18:00 (utorak)
Split CO - Šibenik 18:00 (srijeda)
Svjetlost Brod - Cibona 19:30 (srijeda)
Zadar - Cedevita 18:00 (srijeda).

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!