Košarka

Dubrovčani skupo prodali kožu

Borna Rupnik • utorak, 12.05.2009.
Dubrovčani skupo prodali kožu
Foto: Kristijan Komarica

Zagreb je na svom terenu u dvorani u Trnskom upisao i desetu pobjedu u Ligi za prvaka. Teže od očekivanog, svladali su Dubrovnik 86:75 i barem privremeno zauzeli drugo mjesto, preskočivši Zadrane...

"Rekao sam igračima da me osim rezultata zanima i dojam", izjavio je u najavi utakmice trener Zagreb Crobenza Denis Bajramović, ali dojmom teško može biti zadovoljan. Doduše, najbolji igrač zagrebačke momčadi, Ante Tomić, nije bio sasvim spreman za nastup, ali je razvoj događaja zahtijevao da na parketu provede više od planiranih petnaestak minuta.

Iako su domaćini otvorili susret ubačajima upravo Ante Tomića i Damira Mulaomerovića, Frano Karač i Maurice Prejean ubrzo donose prednost Dubrovčanima, koja je polako rasla iz minute u minutu. Nakon nekoliko Zagrebovih izgubljenih lopti, tricom Ante Vranješa pobjegli su na dvoznamenkasti višak (18:7), a nisu ih uzdrmale ni Krstićeva, odnosno Mulaomerovićeva trica.

Nastavivši igrati hrabru obranu, do kraja prve četvrtine držali su stečenu prednost (28:19), a većih promjena nije bio ni početkom druge dionice susreta, premda je Denis Bajramović pokušao promijeniti odnos snaga igrajući s Lukom Žorićem i Andrejem Štimcem pod košem, uz pomoć Petra Babića.

Ipak, tada su se košarkaši iz Trnskog malo trgnuli i na odmor otišli s minimalnim vodstvom (42:41). Mravi su nužnu razinu ozbiljnosti protiv momčadi koja je ne tako davno konkurirala i za četvrto mjesto, odnosno ulazak u doigravanje, zadržali i nakon poluvremena te treću četvrtinu rješavaju u svoju korist. U 26. minuti poveli su 59:48, da bi se u zadnjih deset minuta utakmice ušlo s okruglih 67:57.

Na krilima izvrsnog Andreja Štimca, koji je postigao ukupno 27 koševa (uz šest skokova) tu su prednost naposljetku održali i do kraja dvoboja, ali su igrači Darka Kuncea dvije minute prije isteka vremena stvorili nove Zagrebu nove probleme, no Jakov Vladović uspješno preuzima odgovornost u svoje ruke. Igrom Zagrepčana od prve do posljednje minute upravljao je Vladimir Krstić, koji je upisao šest ubačaja, šest skokova i šest asistencija.

Tomić je u 25 odigranih minuta ubacio samo šest koševa, ali je devet puta uspješno skočio, a dobar je bio i Jakov Vladović s 13 pogodaka. Kapetan Krunoslav Simon odigrao je samo prve tri minute, kada je zbog čak četiri prekršaja preselio na klupu, što je vjerojatno bio jedan od uzroka nešto lošije Zagrebove predstave, kojom Bajramović sigurno neće biti presretan.

Uporni Dubrovčani, koji su svojim otporom ugodno iznenadili, ravnomjerno su rasporedili svoj učinak. Prejean i Aleksandar Ščepanović predvodili su listu strijelaca s 12 koševa, a slijedili su Vranješ i Jure Škifić s deset. Za potpunu neizvjesnost nedostajala im je tek ravnoteža u skokovima jer su obje momčadi imale prilično lošu pucačku večer s vanjskih pozicija.

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!