Košarka

Cibona ili Zadar?

Igor Maračić • subota, 16.05.2009.
Cibona ili Zadar?
Foto: Kristijan Komarica

Subota i nedjelja kompletirat će 14., posljednje kolo A-1 Lige za prvaka i donijeti konačan raspored za doigravanje. Prva četvorka je poznata, samo je pitanje tko će završiti na kojoj poziciji...

Ciboni igraju i pobjeda i poraz, ali ovo potonje samo u slušaju poraza Zadrana. Cibosi dočekuju Zagreb, kojeg pobjeda, i još jednom, eventualni poraz drugoplasiranog Zadra može pomaknuti na tu drugu poziciju. Obje momčadi susret će dočekati u pobjedničkom raspoloženju i sigurno silno motivirani na pobjedu, bez kalkuliranja.

U prošlom kolu Cibona je zamračila Svjetlost, ali to im sigurno ne znači koliko pobjeda protiv Zadra u kolu prije. Zagreb je prije četiri dana odnio pobjedu protiv Dubrovnika u svojoj dvorani.

Zadar svoju nadu vidi u činjenici da igraju protiv posljednjeplasiranog Šibenika, koji već pet kola ne zna za pobjedu i sa najmanje bodova, 15, odnosno samo s dvije pobjede ukupno čvrsto drži tu posljednju poziciju. Pridoda li se tome i katastrofalna koš razlika (-311) Šibenčana, pobjeda je Zadru imperativ i sve osim nje bilo bi čudo.

Šibenik, koji je svoju prvu od dvije pobjede vidio davno u drugom kolu, svakako će igrati za svoj gušt.

Cedevita i Svjetlost također igraju za prestiž, no kako su momčadi bodovno izjednačene, motiv će im zasigurno biti i prelazak s pretposljednjeg mjesta, na ono iznad njega.

Obje ekipe su u prošlom kolu uvjerljivo poražene od prvog dvojca lige, i sigurno će sebi i navijačima htjeti priuštiti sladak okus pobjede.

Susret koji baš ništa ne odlučuje je onaj između Dubrovnika i Splita. Splićani su doigravanje osigurali pobjedama u zadnja dva kola, i potpuno neopterećni ulaza u ovu posljednju utakmicu.

Dubrovčani su izgubili posljednja tri susreta i sigurno će tražiti domaću pobjedu za dostojan oproštaj od svoje publike.

A-1 Liga za prvaka, posljednje 14. kolo:
Cibona - Zagreb 16:50
Šibenik - Zadar 19:00
Dubrovnik - Split 19:00
Cedevita - Svjetlost 18:00 (nedjelja)

Liga za prvaka

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Cibona 131+291
2Zadar 122+268
3Zagreb 104+137
4Split 86+74
5Dubrovnik 410-182
6Cedevita 410-32
7Slavonski Brod 311-211
8Šibenka 212-345

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!