Nogomet

Bodovima zacijeliti rane

Bernard Jurišić, Ivana Jurica • subota, 16.05.2009.
Bodovima zacijeliti rane
Foto: Bruno Karadža

Serijom poraza Hajduk i Šibenik izgubili su borbu za ostvarenje svojih ovosezonskih ambicija. Šibenčani neće vidjeti Europu, a Hajdukovci su osim dva ligaška poraza, doživjeli poraz i u prvoj utakmici finala Kupa. Objema momčadima bodovi bi barem malo zacijelili rane...

Tužni su dani iza Hajdukovih nogometaša i 270 minuta u kojima su doživjeli tri poraza koji su ih vjerojatno stajali oba ovosezonska trofeja. Poraz u Maksimiru u prvom susretu finala kupa osim psihičkih, ostavio je i fizičke ožiljke, pa trener Miše protiv Šibenika neće moći računati na Juricu Buljata i Linića, kao i otprije kažnjene Marijana Buljata i Andrića.

Iako utakmica protiv Šibenika više nema nekog velikog rezultatskog značaja ni za jednog protivnika, Hajduku samo pobjeda može vratiti barem malo optimizma uoči teških dana na kraju svibnja kad će Dinamo doći na dvostruko slavlje u Poljud.

Miše će protiv Šibenika u vatru gurnuti Marija Maloču na desnom braniču, a čini se da je Pandža svojim lošim igrama u nekoliko teških utakmica prokockao povjerenje. Aračić je bliži stoperskoj poziciji uz Vejića, dok bi u tandemu sa Skokom u sredini konačno od prve minute prigodu mogao dobiti strpljivi veteran Giovanni Rosso. Za to mjesto i službeni debi u bijelom dresu konkurira i oporavljeni Brkljača.

U miru i tišini pripremali su se nogometaši Šibenika za gostovanje na Poljudu. Ni traga užurbanosti i pritisku koji se osjećao proteklog tjedna uoči dolaska Dinama na Šubićevac. Pretposljednje je to gostovanje ove sezone na koje se putuju bez imperativa, jer domaćin je favorit, a statistika ionako nikad nije bila naklonjena Šibenčanima.

Problemi s ozljedama i kartonima ni ovog puta nisu zaobišli Šibenik, stoga će trener Kalinić u uvodu: "Zdravstveno stanje nije bajno. Naučili smo tijekom cijelog prvenstva da nas prate nedaće, ozljede i kartoni. Tako je nažalost i ovog puta. Zbog kartona nema Raiča i Alispahića, uz one koji su već duže vrijeme ozlijeđeni. Imali su neke nade da bi Gović mogao zaigrati, ali on je definitivno izgubljen za ovu utakmicu, ali, nažalost, ja mislim i do kraja prvenstva."

O tome što očekuje od poljudskog susreta koji ne nosi neizvjesnost koja se očekivala na početku proljeća dok je Hajduk još bio u igri za naslov prvaka, a Šibenik u igri za Europu, Solinjanin na klupi Šibenik kaže: "Više se nadam našoj dobroj igri. Sigurno da dolazimo u nezgodno vrijeme, ali to nezgodno može se tumačiti na dva načina. Hajduk je sigurno uzdrman, čitam po medijima da će i oni igrati s pomlađenom momčadi, ali to je njihov stvar. Mi ćemo nastojati odigrati što bolje možemo, napraviti najviše što možemo. Uz jedan povoljan rezultat i dobru igru, ako bi se poklopili neki rezultati možda još imamo neke šanse za treće – četvrto mjesto. Napravit ćemo sve što je u našoj moći u ovom trenutku, pa ćemo vidjeti što će ispasti na kraju."

Sastav koji je igrao u prošlom kolu i ovog će puta doživjeti promjene, dijelom prisilne, a dijelom i namjerne. Umjesto kapetana Raiča na stoperu će zaigrati Labudović koji će sa Bonacinom činiti stoperski par. Na desnom boku umjesto Kwedija od prve će minute igrati Hrvoje Spahija, koji će ujedno biti i kapetan Narančastih.

U veznom će redu od prve minute zaigrati Joško Kovač, a jedina dilema koju trener Kalinić još uvijek ima je tko će, uz Ademija i Milanovića, biti četvrti vezist. Bliže početnom sastavu je Elez, ali postoji i mogućnost da Kalinić od prve minute u vatru gurne i mladog Zenija Husmanija što bi dovelo i do određenih taktičkih preinaka.

T-Com 1. HNL, 31. kolo, 16:30h:

Hajduk: Subašić - Maloča, Vejić, Aračić, Šerić - Gabrić, Rosso, Skoko, Tomasov - Ibričić, Kalinić.

Šibenik: Blažević – Spahija, Bonacin, Labudović, Celišćak – Milanović, Ademi, Elez, Kovač – Rodić, Zec.

1. Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

31. kolo

Osijek1:2Rijeka
Cibalia2:1Varaždin
Inter-Zaprešić2:2Zadar
Zagreb0:0Sesvete
Hajduk2:0Šibenik
Dinamo2:0Slaven Belupo
1Dinamo 3371:26+4574
2Hajduk 3359:25+3468
3Rijeka 3350:44+656
4Slaven Belupo 3346:39+755
5Zagreb 3338:39-147
6Šibenik 3344:35+946
7Osijek 3340:41-141
8Cibalia 3333:53-2038
9Inter-Zaprešić 3341:50-936
10Varaždin 3341:55-1435
11Zadar 3328:49-2129
12Sesvete (-1)3331:66-3525

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!