Košarka

Joventut iznenadio Madriđane

Goran Markuš • ponedjeljak, 18.05.2009.
Joventut iznenadio Madriđane
Foto: Nikola Movrić

Dok su u prvom susretu ovosezonskog doigravanja Madriđani bili jedini klub koji je očekivano, bez većih problema upisao pobjedu, u drugom ogledu sa Joventutom nije sve prošlo kako su planirali. Naime, na leđima ovog puta spremnog Rubija domaćin je svladao favoriziranog gosta i odveo seriju u treću, odlučujuću utakmicu...

Podsjetimo se, u prvom ogledu ovih dviju momčadi mladi Ricky Rubio poskliznuo se tijekom povratka u obranu zbog čega je već nakon deset minuta igre bio primoran napustiti teren što su Madriđani znali iskoristiti i bez većih problema upisali su prvu pobjedu.

Ovog puta Rubio je bio spreman i sa 14 poena, sedam skokova i šest asistencija uspio je odvesti svoj Joventut do pomalo neočekivane pobjede koja seriju odvodi i u treću, odlučujuću utakmicu koja će se odraditi već ove subote kod Reala.

Gosti su ponajviše zahvaljujući ponovno raspoloženom Louisu Bullocku (22 poena) nešto bolje otvorili susret, no domaćin već u drugoj četvrtini okreće rezultat u svoju korist. Iako se Raul Lopez (16 poena, 6 asistencija) u nastavku pridružio Bullocku spomenuti dvojac jednostavno nije bio dovoljan da slomi očigledno motiviran Joventut.

Uz Rubija odličan posao odradio je i dvojac Jerome Moiso (16 poena, 4 skoka) - Demond Mallet (16 poena) koji je pogađao kad god je to bilo potrebno. Naš Marko Tomas odigrao je svega 13 minuta tijekom kojih je upisao tri poena (0/1 šut za dva, 1/3 šut za tri) i asistenciju.

Odlučujući, treći međusobni okršaj ovih dviju momčadi na rasporedu je već ove subote s početkom u 18:15h.

ACB liga, završnica

četvrtfinale

Real Madrid79:62Club Joventut Badalona
Baskonia90:86Dominion Bilbao Basket
Barcelona68:66Valencia
Unicaja Málaga96:90 *Herbalife Gran Canaria
Club Joventut Badalona82:77Real Madrid
Dominion Bilbao Basket76:97Baskonia
Valencia55:81Barcelona
Herbalife Gran Canaria68:70Unicaja Málaga
Real Madrid78:61Club Joventut Badalona
Unicaja Málaga88:57Herbalife Gran Canaria

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!